ΕΔΟΕΑΠ: οδηγίες για τις οδοντοτριακές εργασίες

Aπό τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΔΟΕΑΠ οδοντίατροι, και σε περίπτωση μη συμβεβλημένων οι ασφαλισμένοι, θα πρέπει να αποστέλλουν ηλεκτρονικά ([email protected]) τα εξής:

ΓΙΑ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ
1. Γνωμάτευση εργασιών από τον οδοντίατρο υπογεγραμμένη από τον ασφαλισμένο.
2. Πανοραμική ακτινογραφία ή οπισθοφατνιακή ή φωτογραφία ή περιοδοντόγραμμα που να δικαιολογούν την εργασία που πρόκειται να γίνει. Εξαιρούνται καθαρισμοί, θεραπείες γενικευμένης και εντοπισμένης ουλίτιδας, νάρθηκες. φθοριώσεις.
3. Σε περιπτώσεις εργασιών μέχρι 70 ευρώ δεν απαιτείται άλλο έγγραφο πλην της γνωμάτευσης.

Στη συνέχεια θα απαντά ο ελεγκτής οδοντίατρος εάν εγκρίνεται η έναρξη εργασιών για τον οδοντίατρο (ονομαστικά)

ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
1. Φωτογραφία (εμφράξεις, νάρθηκες, προσθετικές εργασίες κ.λπ.) ή πανοραμική (χειρουργικές πράξεις, εμφυτεύματα, εξαγωγές, οστικά μοσχεύματα, προσθετική) ή οπισθοφατνιακή ακτινογραφία (ενδοδοντικές θεραπείες, εμφράξεις, εξαγωγές κ.λπ). που να δικαιολογεί την εργασία που έχει γίνει
2. Απόδειξη πληρωμής (για μη συμβεβλημένους οδοντιάτρους) που στέλνει ο ασφαλισμένος.

Στη συνέχεια θα απαντά ο ελεγκτής οδοντίατρος εάν εγκρίνεται η λήξη των εργασιών, θα καταχωρίζονται (οι εργασίες) και η εντολή πληρωμής στο αρχείο του ασθενούς από τον ελεγκτή, όπως γίνεται μέχρι τώρα, και θα εκδίδεται το αντίστοιχο παραστατικό (εντολή πληρωμής προς το συμβεβλημένο οδοντίατρο ή τον ασφαλισμένο στην περίπτωση μη συμβεβλημένου οδοντιάτρου)
Το παραστατικό θα αποστέλλεται στο συμβεβλημένο οδοντίατρο με ηλεκτρονικό τρόπο ή θα μπορεί να το παραλαμβάνει από την είσοδο του Οργανισμού. Στην περίπτωση μη συμβεβλημένου οδοντιάτρου, ο ασφαλισμένος μπορεί να παραλαμβάνει την εντολή πληρωμής του ελεγκτή από την είσοδο του Οργανισμού και στη συνέχεια να καταθέτει τα δικαιολογητικά του στο ΤΥΠ.

ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ
Οι συμβεβλημένοι οδοντίατροι μπορούν να στέλνουν τα τιμολόγιά τους ηλεκτρονικά ([email protected]) και εν συνεχεία ταχυδρομικά όλα τα πρωτότυπα παραστατικά πληρωμής που απαιτούνται σύμφωνα με τη σύμβασή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *