Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός κατάσκοπος της ΕΥΠ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Γιαννόπουλος
Από το 1987 μέχρι και το 1995, ο κ. Βασίλης Γιαννόπουλος έδρασε στην Τουρκία ως επιχειρησιακός πράκτορας της τότε ΚΥΠ, γράφοντας ιστορία με τις αποστολές που έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία.
Η επιχείρηση που του έδωσε το όνομα «ο θρυλικός κατάσκοπος της ΕΥΠ» στην Υπηρεσία ήταν όταν κατάφερε να εισβάλει στο υπαίθριο Στρατηγείο της 4ης Στρατιάς κατά την διάρκεια ασκήσεως, στην οποία σκόπευαν οι τούρκοι να δοκιμάσουν την εφαρμογή πραγματικών επιθετικών σχεδίων ενάντια στην Ελλάδα. Κύριος στόχος τους σε μια πολεμική σύρραξη με την χώρα μας, ήταν τα μεγάλα νησιά του Αιγαίου, όπως η Λέσβος και η Χίος.
Ο κ. Γιαννόπουλος, που ήξερε τα πάντα για την άσκηση, διέσχισε τον κόλπο του Ντογάν και αποβιβάστηκε αθόρυβα στην περιοχή του Ντογάνμπεη. Ντυμένος σαν ρακοσυλλέκτης -μια άλλη εκδοχή τον θέλει με στολή Τούρκου στρατιώτη- μπήκε στο στρατόπεδο και έφτασε μέσα από σκηνές και υπαίθρια καταλύματα στο αντίπαλο Στρατηγείο. Πήρε χάρτες, επιχειρησιακά σχέδια και απόρρητα έγγραφα, ενώ φεύγοντας φωτογράφησε με ειδική μηχανή τους Τούρκους Στρατηγούς που κοιμόντουσαν!
Έφυγε έτσι ο Έλληνας κατάσκοπος αθόρυβα όπως μπήκε, χωρίς να τον πάρει κανείς χαμπάρι και την επόμενη μέρα έστειλε μέσω της κατάλληλης οδού όλα τα στοιχεία στα κεντρικά της Κατεχάκη…. Καλό του ταξίδι!

Πηγή: FB Φώτης Πανανάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *