Εκπρόσωπος Τύπου ΜέΡΑ25: «Mε την πανδημία να καλπάζει, ο κ. Κικίλιας αποδρά σ’ έναν φαντασιακό κόσμο»

Για έλλειψη πραγματικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του κύματος της πανδημίας κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης, ενώ αφήνει και αιχμές και για την Επιτροπή Ειδικών.

Ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει στη δήλωσή του ότι η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι δραματική και τα νοσοκομεία στο έλεος τους. Θα περιμέναμε, προσθέτει, «ειδικά μετά τις ‘μαραθώνιες’ συνεδριάσεις μιας εργαλειοποιημένης Επιτροπής Ειδικών, να ακούγαμε κάποιο σοβαρό, επιστημονικά στέρεο σχέδιο ανάσχεσης της πανδημίας».

Αντίθετα, σημειώνει, «ο κ. Κικίλιας δεν βρήκε τίποτα να πει για το τι θα κάνει με το ΕΣΥ και τα δημόσια νοσοκομεία, πέρα από το Θριάσιο που εντάσσει στον covid σχεδιασμό. Δεν ακούσαμε τίποτα για επίταξη ιδιωτικών κλινικών και ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Ελλείψει κάποιου πραγματικού σχεδίου, ο υπουργός Υγείας φρόντισε να αποδράσει σε ένα ροζ φαντασιακό κόσμο όπου ο εμβολιασμός προχωράει με γοργούς ρυθμούς, και αυτά που ήταν μέχρι ξόρκιζαν, δηλαδή τους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο, τώρα ξαφνικά τα διαφημίζουν σχεδόν σαν μαγική λύση για τον κορονοϊό και οι πολίτες καλούνται να τα τιμήσουν με την παρουσία τους, και να ξεχάσουν ότι μέχρι χθες τρώγανε ξύλο για να τα αποφύγουν».

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 τονίζει επίσης, ότι «αυτή η μόνιμη διγλωσσία, μαζί με τη διαρκή και κατ’ εξακολούθηση παράκαμψη των μέτρων από τους ίδιους τους κυβερνητικούς, υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στις οδηγίες των ειδικών, με τα αποτελέσματα που βλέπουμε» και καταλήγει στη δήλωσή του: «Οι εγκληματίες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη συνεχίζουν να δρουν σε βάρος της δημόσιας υγείας, της κοινωνίας και της οικονομίας, αποποιούμενοι ως συνήθως τις τεράστιες πλέον ευθύνες τους».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *