Εκτεταμένοι έλεγχοι για “μαϊμού” επιστρεπτέες, αναστολές, ενοίκια

Σε εκτεταμένες διασταυρώσεις προχωρούν Εφορία και Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς υπάρχουν ενδείξεις αλλά και… αποδείξεις για “μαϊμού” δηλώσεις Επιστρεπτέας Προκαταβολής, αναστολών συμβάσεων εργασίας, συμμετοχής στον μηχανισμό “Συν-Εργασία”, αλλά και των πραγματικών δικαιούχους των μειωμένων ενοικίων, ενώ τα παράνομα ποσά θα επιστραφούν εντόκως!           Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομικών βάζει δυνατούς “κόφτες” στον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, εφαρμόζοντας πιο αυστηρά κριτήρια χορήγησης.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Τουλάχιστον 100.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπουν σε τακτικό φορολογικό έλεγχο και έλεγχο της εργατικής νομοθεσίας, για πλαστές δηλώσεις στο Taxis και στην ΕΡΓΑΝΗ, καθώς είτε έλαβαν παράνομα ενισχύσεις που δεν δικαιούνταν, είτε δήλωσαν πλαστά στοιχεία για εργαζομένους που συμπεριλήφθηκαν στις αναστολές συμβάσεων, είτε σε πολλές περιπτώσεις αύξησαν τους μισθούς για να πληρώσει περισσότερα το κράτος ως προς τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα “Συν-Εργασία”. Ταυτόχρονα, χιλιάδες ιδιοκτήτες ή εκμισθωτές δήλωσαν ψευδή στοιχεία για τα μειωμένα μισθώματα και θα υποβληθούν σε φορολογικό έλεγχο (υπολογίζονται σε 110.000).
  2. Ο 7ος κύκλος της Επιστρεπτέας θα αφορά τις κλειστές επιχειρήσεις, αλλά και όσες πλήττονται με βάση τη μείωση του τζίρου σε σχέση με το 2020 και το προφίλ τους. Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να εξοικονομήσει πόρους, οι οποίοι θα στραφούν στη στήριξη του λιανεμπορίου, της εστίασης και των πραγματικών πληττόμενων ΚΑΔ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *