ΕΛΑΣ: Επεκτείνεται στην περιφέρεια η «ημέρα ακρόασης των πολιτών»

Με σκοπό την ενδυνάμωση του κοινωνικού ρόλου της αστυνομίας και την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης με τους πολίτες, επεκτείνεται και στην περιφέρεια ο θεσμός της «ημέρας ακρόασης των πολιτών».

Για τον σκοπό αυτό με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ συγκροτούνται τετραμελείς επιτροπές αξιωματικών στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης και σε κάθε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της χώρας, οι οποίες θα δέχονται σε ακρόαση πολίτες που επιθυμούν να εκθέσουν θέματα που τους απασχολούν, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, από τις 14:00 έως τις 22:00.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στόχος της επέκτασης του θεσμού είναι να αποκεντρωθεί ο θεσμός της «ημέρας ακρόασης των πολιτών», που έτυχε ευρείας κοινωνικής αποδοχής, ώστε να εξασφαλιστεί και σε περιφερειακό επίπεδο η διά ζώσης επικοινωνία μεταξύ των πολιτών και της διοίκησης του Σώματος.

Όπως τονίζει η ΕΛΑΣ, η επέκταση της καινοτόμου αυτής δράσης, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, γίνεται με σκοπό να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος της αστυνομίας και να ενισχυθεί περαιτέρω η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης με τους πολίτες.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *