Ένα νέο σύγχρονο Πάρκο με μια Πρότυπη Παιδική Χαρά και ποδηλατόδρομο, δημιουργεί η ΟΛΠ Α.Ε./ COSCO SHIPPING για το Δήμο Πειραιά

 

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu παρουσίασε ένα ξεχωριστό έργο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον Δήμαρχο Πειραιά.

Η ΟΛΠ Α.Ε. ως μία επιχείρηση που συμμετέχει ενεργά στην τοπική κοινωνία και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την Εταιρική Κοινωνική της Ευθύνη, ανακοινώνει την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου πάρκου με μια πρότυπη παιδική χαρά και ενός ποδηλατόδρομου εντός της λιμενικής ζώνης στην περιοχή της κρουαζιέρας. Ο νέος αυτός χώρος αναψυχής θα είναι διαθέσιμος για όλους τους πολίτες να τον επισκεφθούν και να τον απολαύσουν και το κόστος κατασκευής θα καλυφθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΛΠ θα μετατρέψει μια έκταση 8.000 τ.μ. (εκτός του επιπλέον χώρου στάθμευσης) στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας σε ανοιχτό χώρο και σύγχρονη παιδική χαρά σύμφωνα με υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα και προδιαγραφές ασφαλείας, η οποία θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των πολιτών της γύρω περιοχής. Η πρόσβαση στη νέα παιδική χαρά θα μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα πόδια, με τη δημόσια συγκοινωνία ή με αυτοκίνητο, καθώς θα υπάρχει και χώρος πάρκινγκ με 50 θέσεις στάθμευσης.
Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Ιωάννη Μώραλη, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδου στο Δημαρχείο Πειραιά και παρουσίασε την πρόταση του έργου. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος κ. Yu: «Η ΟΛΠ Α.Ε. επιδιώκει πάντα να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες και να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών των γειτονικών δήμων. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε μια όμορφη περιοχή του λιμανιού και οι οικογένειες θα μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια την επίσκεψή τους στο λιμάνι του Πειραιά».

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΟΛΠ για αυτήν τη σημαντική κίνηση της ΟΛΠ Α.Ε./ COSCO SHIPPING, δηλώνοντας: «Σήμερα είναι μια ημέρα χαράς για τον Πειραιά. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού μας ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δημιουργήσει για τον Δήμο Πειραιά ένα σύγχρονο πάρκο 10 στρεμμάτων με μια υπερσύγχρονη παιδική χαρά, με χώρο στάθμευσης και άλλους χώρους αναψυχής στην πύλη Ε12 στην περιοχή της κρουαζιέρας, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Είναι σημαντικό που το νέο πάρκο αναψυχής θα δημιουργηθεί σε αυτή την περιοχή, καθώς η Α΄ Δημοτική Κοινότητα είναι πολυπληθής και δεν διαθέτει ελεύθερους χώρους. Πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια που αναδεικνύει πως όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου, της Διοίκησης του λιμανιού και των εκπρόσωπων της κυβέρνησης, η πόλη μας μπορεί να αποκομίσει οφέλη για τους πολίτες. Η ενοποίηση λιμανιού-πόλης αποτελεί διαχρονικά ένα ζητούμενο για τον Δήμο Πειραιά. Θεωρώ λοιπόν ότι με το σύγχρονο πάρκο και με τη δημιουργία των ξενοδοχείων που αποτελούν προαιρετική επένδυση, αρχίζει σταδιακά να επιτυγχάνεται η ενοποίηση της πόλης με το λιμάνι. Ο Πειραιάς αλλάζει προς το καλύτερο και πιστεύω ότι σε ένα διάστημα 3 ετών θα μπορέσουμε να αξιώσουμε και με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, ουσιαστικά οφέλη για την πόλη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διοίκηση του Ο.Λ.Π. και τον Υφυπουργό κ. Κατσαφάδο για την ουσιαστική συμβολή του. Ελπίζω ότι στο μέλλον θα έχουμε κι άλλες ανάλογες συνέργειες με τη Διοίκηση του λιμανιού. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα επιμείνουμε στη διεκδίκηση λύσεων που αφορούν περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά ζητήματα».

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων της ΝΔ, κ. Κώστας Κατσαφάδος σε δήλωσή του τόνισε: “Θα ήθελα να συγχαρώ τον ΟΛΠ για την πρωτοβουλία του. Τόσο εγώ και ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, όσο και οι άνθρωποι του ΟΛΠ, αποδείξαμε ότι η συνεργασία όλων μας είναι μονόδρομος. Ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα για το καλό της πόλης, για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το έργο είναι μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά με στόχο να αλλάξουμε την πόλη μας και το λιμάνι μας προς ο καλύτερο. Για την κοινωνία, τα παιδιά μας, την οικονομία μας”.
Στη συνάντηση από την ΟΛΠ Α.Ε. παραβρέθηκαν ο Εκτελών Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Zhang Anming, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Άγγελος Καρακώστας και ο Πρόεδρος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά κ. Νικήτας Γκόλφης.

 

Ομιλία Προέδρου της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zengang

 

 

Αγαπητέ κ. Ιωάννη Μώραλη, κ. Κώστα Κατσαφάδο και φίλοι,

 

Ως μέλη της μεγάλης οικογένειας του Πειραιά, η COSCO SHIPPING και η ΟΛΠ Α.Ε. θεωρούσαν ανέκαθεν ως προτεραιότητα το όφελος των τοπικών κοινωνιών, φροντίζοντας πάντα για την ευημερία των πολιτών και ευελπιστώντας να συνεισφέρουν ειδικά στην ευτυχία των παιδιών.

 

Η κατασκευή της παιδικής χαράς στο λιμάνι του Πειραιά είναι μια νέα και καινοτόμος δράση που συνεισφέρει περεταίρω στις οικογένειες των τοπικών κοινωνιών, πέραν της υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘Children Included’, τη βοήθεια σε ευάλωτες οικογένειες μέσα από τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα δώρα κατά την περίοδο των εορτών.

 

Είναι τιμή μας που θα συνεργαστούμε ξανά με τον Δήμο Πειραιά για τη νέα αυτή πρωτοβουλία προς την τοπική κοινωνία. Η ΟΛΠ Α.Ε. θα αναλάβει πλήρως όλα τα έξοδα κατασκευής της παιδικής χαράς. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της, η παιδική χαρά θα είναι διαθέσιμη προς χρήση και θα είναι ανοιχτή σε παιδιά και πολίτες των τοπικών κοινωνιών δωρεάν. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε ένα άνετο, υγιές και ευχάριστο περιβάλλον ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, να εμπλουτίσουμε τις ζωές τους, φέρνοντας μεγαλύτερη ευτυχία σε πολίτες και παιδιά των τοπικών κοινοτήτων.

 

Σύμφωνα με το όραμά μας, η παιδική χαρά θα κατασκευαστεί από την ΟΛΠ Α.Ε. στην περιοχή του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας που είναι η πιο όμορφη περιοχή στο λιμάνι του Πειραιά. Θα είναι μια παιδική χαρά υψηλού επιπέδου, απομονωμένη με αποτελεσματικό τρόπο από τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών. Η ΟΛΠ Α.Ε. θα παρέχει επίσης χώρο στάθμευσης και άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις.

 

Κατά το επόμενο διάστημα, οι ομάδες εργασίας και από τις δύο πλευρές θα συνεργαστούν στενά για να βελτιώσουν περαιτέρω αυτό το σχέδιο κατασκευής και λειτουργίας, ώστε να πληρούνται οι απαιτούμενες διαδικασίες αδειοδότησης και να πραγματοποιηθεί η κατασκευή του έργου έγκαιρα. Εύχομαι η παιδική χαρά να αρέσει στους πολίτες και στα παιδιά και να την απολαύσουν.

 

 

 

Video από την παρουσίαση με δηλώσεις: https://bit.ly/3sDGnA5

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *