Επέκταση του μώλου στο Αγκίστρι από την περιφέρεια Αττικής

Σημαντικό έργο υποδομής για το Αγκίστρι, χαρακτηρίζει η Περιφέρεια Αττικής την επέκτασης και διαμόρφωση του μώλου στο νησί. Το έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια έχει προϋπολογισμό 2.215.000 ευρώ.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η δυναμικότητα του λιμανιού διπλασιάζεται καθώς υπάρχει δυνατότητα αγκυροβολίας σύγχρονων σκαφών μήκους 100 μέτρων, καθώς και εξυπηρέτησης μικρότερων σκαφών σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, ικανοποιώντας έτσι τις αυξημένες ανάγκες του νησιού, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Ο υφιστάμενος μώλος στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού θα επεκταθεί κατά 70 μ. περίπου και θα διαπλατυνθεί, προκειμένου να διαμορφωθεί συνολικά ενιαίος μώλος με δυνατότητα αμφίπλευρης πρόσδεσης σκαφών μήκους 100 μέτρα και πλάτους 25 μέτρα.

Στην περιοχή του υφιστάμενου μώλου, διαμορφώνεται νέο παραλιακό μέτωπο πρόσδεσης δημιουργώντας μια δεύτερη θέση. Παράλληλα θα διευρηνθεί και η οδός πρόσβασης από και προς τον μώλο.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων οι οποίες είναι απαραίτητες για την ασφαλή λειτουργία του, με εγκαταστάσεις πυρόσβεσης, ύδρευσης για την παροχή πόσιμου νερού στα σκάφη καθώς και ηλεκτρική εγκατάσταση για τον φωτισμό του λιμανιού και την παροχή ρεύματος στα σκάφη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *