Επιασαν Υπουργό για διαφθορά και πέθανε στη φυλακή από κορονοιό!

Ο πρώην υπουργός Τηλεπικοινωνιών της Αλγερίας, Μούσα Μπενχαμάντι, που πρόσκειτο στον πρώην πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα και ήταν προφυλακισμένος για μια υπόθεση διαφθοράς, πέθανε την Παρασκευή αφού προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ένας από τους αδελφούς του.

Σύμφωνα με τον Αμπντελμάλεκ Μπενχαμάντι, ο 67χρονος πολιτικός προσβλήθηκε από την ασθένεια ενώ βρισκόταν στη φυλακή. «Πριν από μερικές ημέρες τον μετέφεραν κατεπειγόντως στο νοσοκομείο Μουσταφά Πασά στο Αλγέρι», όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Χοσίν Μπενχαμάντι, ένας άλλος αδελφός του πρώην υπουργό, δήλωσε νωρίτερα στην εφημερίδα Liberte ότι ο Μούσα διαγνώστηκε θετικός στον ιό στις 4 Ιουλίου και στις 13 του μηνός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Μούσα Μπενχαμάντι προφυλακίστηκε στη φυλακή Ελ Χαράς στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, αφού κατηγορήθηκε για μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλεκόταν η οικογενειακή επιχείρηση ηλεκτρονικών προϊόντων Condor Electronics, επικεφαλής της οποίας είναι ο αδελφός του, ο Αμπντεραχμάν. Ο τελευταίος αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο ενώ ένας άλλος αδελφός, ο Όμαρ, γενικός διευθυντής της Condor, παραμένει στη φυλακή.

Μετά την παραίτηση του Μπουτεφλίκα, τον Απρίλιο του 2019, υπό την πίεση των διαδηλωτών και του στρατού, οι δικαστικές αρχές της Αλγερίας έχουν ξεκινήσει πολλές έρευνες και έχουν καταδικάσει πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους και επιχειρηματίες. Οι περισσότεροι κατηγορούνται για διαφθορά, επειδή επωφελήθηκαν από τη στενή σχέση τους με τον πρώην πρόεδρο και το περιβάλλον του για να αποκομίσουν οφέλη ή δημόσια έργα.

Στην Αλγερία έχουν διαγνωστεί 21.948 κρούσματα της Covid-19 και 1.057 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *