«Επίσημη γραμμή της κυβέρνησης η τυμβωρυχία – Επιστροφή σε αποτυχημένες μνημονιακές πολιτικές το σχέδιο Πισσαρίδη»

 

 

«Η κυβέρνηση έχει πλέον αναγάγει την τυμβωρυχία σε καθημερινό άθλημα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» και το δημοσιογράφο Νίκο Ξυδάκη.

 

«Σήμερα ο κ. Γεραπετρίτης, ακριβώς στην ίδια γραμμή με τον Άδωνη Γεωργιάδη χθες, βγαίνει και πανηγυρίζει», σημείωσε. «Μάλλον πανηγυρίζει για το γεγονός ότι, εν μέσω πανδημίας, έχουμε 6.000 λιγότερους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για το ότι ποτέ δεν συνταγογράφησαν δωρεάν και μαζικά τα τεστ, για το ότι ποτέ όλον αυτόν τον καιρό δεν προχώρησαν σε επιτάξεις», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «ακόμα και τώρα που προχώρησαν σε κάποιες επιτάξεις, στην πραγματικότητα ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που έχει επιτάξει τα δημόσια νοσοκομεία».

 

Επέκρινε ακόμα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι λέει «ψέματα για ζητήματα ζωής και θανάτου», όταν υποστήριζε ότι «ο διπλασιασμός της αποζημίωσης για τη χρήση των ιδιωτικών ΜΕΘ, έγινε για να καλυφθεί και το κόστος των εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές»«Σήμερα, αυτό το ψέμα καταρρέει όταν βλέπουμε ότι στέλνουν γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία να στελεχώσουν τις ΜΕΘ των ιδιωτών», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

«Είναι ξεκάθαρο ότι, εν μέσω πανδημίας, αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης οι κλινικάρχες να βγάλουν περισσότερα λεφτά», τόνισε.

 

«Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση επικίνδυνη που, συνειδητά, ποτέ δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που συνεχώς μιλούσε για τις πλατείες όταν ξέρουμε ότι η πλειονότητα των κρουσμάτων προήλθε από κλειστούς χώρους, που έλεγε ότι δεν μπορεί να ‘γεννήσει’ λεωφορεία και που άφησε τους εργασιακούς χώρους ανοχύρωτους απέναντι στον ιό, χωρίς κανέναν έλεγχο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Αναφερθείς στο σχέδιο Πισσαρίδη που παρουσιάστηκε χθες, τόνισε ότι «ο κ. Πισσαρίδης είναι σαν να έχει βγει από χρονοκάψουλα από τον καιρό του μνημονίου». «Η αντίληψη που λέει ότι αν μειώσεις το εργατικό κόστος και ελαστικοποιήσεις τις εργασιακές σχέσεις, θα έχεις ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας απέτυχε εντελώς τα προηγούμενα χρόνια, καθώς με αυτές τις επιλογές είχαμε τη μεγαλύτερη ύφεση και εκτόξευση της ανεργίας», υπογράμμισε. «Αντίθετα, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον κατώτατο μισθό και επανάφερε τις συλλογικές συμβάσεις ακολούθησε μείωση τη ανεργίας, αύξηση του αριθμού των εργαζομένων, αλλά και τόνωση των δημοσίων εσόδων», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Σχετικά, τέλος, με την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, του Δημήτρη Κουτσούμπα και του Γιάνη Βαρουφάκη, για τη συμμετοχή τους σε συναθροίσεις τη 17η Νοέμβρη, έκανε λόγο για «επικίνδυνες πρακτικές που έρχονται να αμφισβητήσουν το φιλελεύθερο και δημοκρατικό χαρακτήρα του πολιτεύματος».

 

«Την πόρτα σε αυτή την εξέλιξη, την άνοιξε ο αυταρχισμός με τον οποίο αντιμετώπισε η κυβέρνηση τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η επιλογή αυτή έδωσε τη δυνατότητα σε διάφορους περιφερόμενους ακροδεξιούς, να κάνουν μηνύσεις εναντίον των πολιτικών αρχηγών της Αριστεράς».

 

«Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει απόλυτη πειθαρχία στα υγειονομικά μέτρα και την ίδια στιγμή απειθαρχία στον αυταρχισμό της κυβέρνησης», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Περιοχή συνημμένων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.