Επίσκεψη της Νέας Αριστεράς στο νοσοκομείο «Μεταξά»

 

 

Επίσκεψη στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς, όπου συναντήθηκε με τον υποδιοικητή Σαράντο Ευσταθόπουλο και το Σύλλογο των Εργαζομένων. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, το μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Μαρία Καλαμάρη, ο παιδοψυχίατρος και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Παναγιώτης Βουτυράκος και το στέλεχος του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Πειραιά Τζούλια Γκούφα.

 

Όπως διαπιστώθηκε, το νοσοκομείο αντιμετωπίζει μια σειρά από οξυμένα προβλήματα που δοκιμάζουν τη λειτουργία του, την εργασιακή καθημερινότητα του προσωπικού και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς. Πιο ειδικά, ο ακτινολογικός εξοπλισμός για διάγνωση και ακτινοθεραπείες χρήζει άμεσης ανανέωσης, το Κέντρο Μαστού υπολειτουργεί και το σύνολο των κτιριακών υποδομών υποσυντηρείται, δυσχεραίνοντας τη φιλοξενία και την περίθαλψη των ασθενών.

 

Επιπλέον, το «Μεταξά» βρίσκεται αντιμέτωπο με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες (πχ: ακτινολόγοι, παθολογοανατόμοι). Ως συνέπεια, χάνεται η έγκαιρη έναρξη των θεραπειών λόγω των καθυστερήσεων στις διαγνώσεις και τις βιοψίες. Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων, το νοσοκομείο λειτουργεί με 146 κενές θέσεις νοσηλευτών. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο φαρμακείο του νοσοκομείου, το οποίο είναι υποστελεχωμένο και συχνά αντιμετωπίζει έλλειψη φαρμάκων.

 

Όπως σημείωσε η αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς, «ένα μεγάλο και ιστορικό νοσοκομείο, με πολύ ευαίσθητη αποστολή, είναι σχεδόν παρατημένο στην τύχη του και η λειτουργία του στηρίζεται στο φιλότιμο των εργαζομένων». Παράλληλα τόνισε ότι «οι συνθήκες που επικρατούν στο αντικαρκινικό του Πειραιά αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες που βρίσκεται σήμερα το ΕΣΥ. Η μεγάλη εικόνα είναι πως η κυβέρνηση συρρικνώνει και υποβαθμίζει διαρκώς τη δημόσια υγεία, οδηγώντας τους εργαζόμενους στα όρια τους και τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα».