Το καμαρίνι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ για πάντα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Τη Δευτέρα 29/1 τα εγκαίνια

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, στις 18:30, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του μόνιμου Καμαρινιού του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4» και του Δήμου Πειραιά

Η γνωστή ηθοποιός και τελευταία σύντροφος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Νάντια Μουρούζη, σεβόμενη την επιθυμία του για την δημιουργία του καμαρινιού του από το ιστορικό ραδιόφωνο του Πειραιά, παραχώρησε στο Κανάλι Ένα 90,4, αντικείμενα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, προκειμένου να μείνουν για πάντα στη πόλη που γεννήθηκε και λάτρεψε.

Χειρόγραφα, φωτογραφίες, θεατρικά κοστούμια, προσωπικά του αντικείμενα αλλά και ένα τιμητικό Κύπελλο του Ολυμπιακού είναι ορισμένα μόνο από τα πολύτιμα εκθέματα που θα είναι στη διάθεση όλων εκείνων που τον αγάπησαν μέσα από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά και η φωνή του «έντυσε» το πρώτο σήμα του Καναλιού Ένα 90,4, το οποίο βγήκε στον «αέρα» στις 13 Μαΐου 1987, εγκαινιάζοντας την εποχή της «Άνοιξης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας».

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την εικαστική επιμέλεια του καμαρινιού του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ανέλαβε ο σπουδαίος σκηνογράφος Μανόλης Παντελιδάκης.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Χαιρετισμό  μεταξύ άλλων θα απευθύνουν οι:

Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά, Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, Πρόεδρος ΔΗ.ΡΑ.Π «Κανάλι Ένα 90,4»,  Νάντια Μουρούζη, Άννα Φόνσου και άλλοι

Την βραδιά θα κλείσει η δημοφιλής τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου, με τους μουσικούς της, με ένα πρόγραμμα, αφιερωμένο στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει ο Προϊστάμενος Προγράμματος και Πολιτισμού του «Καναλιού Ένα 90,4» Παναγιώτης Φύτρας.