Έρχεται φάρμακο κατά του Covid-19!

Η Ιαπωνική εταιρεία Fujifilm ανακοίνωσε ότι  το αντιικό φάρμακο Avigan βοηθά ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα του Covid -19 να απαλλαγούν  από τον κορονοϊό ταχύτερα. Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ανακοίνωση, η εταιρεία θα ζητήσει έγκριση των ρυθμιστικών αρχών της Ιαπωνίας για τη διεύρυνση της χρήσης του συγκεκριμένου φαρμάκου, το οποίο διαθέτει ήδη άδεια στην Ιαπωνία ως αντιγριπικό

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρίτο στάδιο κλινικών δοκιμών του φαρμάκου σε 156 ασθενείς έδειξε ότι η κατάσταση της υγείας εκείνων που λάμβαναν το Avigan βελτιώθηκε έπειτα από 11,9 μέρες, έναντι 14,7 ημερών που χρειάστηκαν οι άλλοι ασθενείς με COVID-19 που λάμβαναν ψευδοφάρμακο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση κάλεσε την Fujifilm να τριπλασιάσει τα εθνικά αποθέματα του Avigan, το οποίο είχε εγκριθεί το 2014 ως έκτακτη θεραπεία για τη γρίπη, και δεσμεύτηκε να το δωρίσει σε χώρες που θα το ζητήσουν.

Το Avigan ήδη προωθείται ευρέως από την ιαπωνική κυβέρνηση και έχει παρασχεθεί από το Τόκιο σε 80 χώρες τους τελευταίους μήνες, ακόμη και πριν την ολοκλήρωση των κλινικών μελετών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μετοχή της Fujifilm σημείωσε άνοδο 5% στο χρηματιστήριο του Τόκιο μετά την ανακοίνωση της είδησης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.