ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ:Ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει στον αέρα για τρείς ώρες και σε ορισμένες επιφάνειες μέχρι και τρεις ημέρες

Ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει στον αέρα για τρείς ώρες και σε ορισμένες επιφάνειες μέχρι και τρεις ημέρες! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη νέα  έρευνα του  Πρίνστον και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες, η οποία αλλάζει τα δεδομένα σε ότι αφορά τον μηχανισμό μετάδοσης του κορονοϊού, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία.

Σύμφωνα λοιπόν με τους Αμερικανούς επιστήμονες ο Covid-19 μπορεί να επιζήσει στον αέρα μέχρι και τρεις ώρες ενώ σε ορισμένες επιφάνειες μέχρι και τρεις ημέρες!

«Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι υπάρχει αερολυματική μετάδοση του ιού» αλλά αυτή η εργασία δείχνει ότι ο ιός παραμένει ζωντανός για μεγάλες περιόδους έτσι είναι θεωρητικά δυνατό» δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης  Neeltje van Doremalen, από το National Institute of Allergy and Infectious Diseases.Για να πραγματοποιήσουν τα πειράματα τους οι ερευνητές χρησιμοποίησαν συσκευή εκνεφωτή προκειμένου να ψεκάσουν δείγματα του κορονοϊού στον αέρα και να δημιουργήσουν μια προσομοίωση του τι συμβαίνει όταν βήχει ένας φορέας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο κορονοϊός επιβιώνει στον αέρα για τρεις ώρες ενώ – ανάλογα τα υλικά – μπορεί να επιβιώσει πάνω στις επιφάνειες έως και τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά ευρήματα, ο κορονοϊός επιβιώνει δύο με τρεις ημέρες πάνω σε πλαστικές επιφάνειες ή σε επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα, ενώ σε εκείνες από χαρτόνι αντέχει μέχρι 24 ώρες. Ο Covid-19 αντέχει μόλις 4 ώρες πάνω σε χάλκινες επιφάνειες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.