Εργα στην παραλιακή λεωφόρο Βάρκιζας-Σουνίου

«Με στοχευμένες παρεμβάσεις σε νευραλγικά σημεία του οδικού δικτύου μεγιστοποιούμε το επίπεδο ασφάλειας με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή σχετικές εργασίες πραγματοποιούνται στο 42ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Βάρκιζας – Σουνίου.

Το έργο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα στοχευμένων παρεμβάσεων σε σημεία του οδικού δικτύου, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί υψηλής επικινδυνότητας, βάσει μελέτης που έχει εκπονηθεί από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.

Στο 42ο χλμ. του δικτύου, στη θέση «Ευκάλυπτα» οι εργασίες αφορούν σε απόξεση παλαιού οδοστρώματος και διάστρωση νέου για μήκος ενός χιλιομέτρου, καθώς και επαναδιαγράμμιση του οδικού άξονα από τον Ναό του Ποσειδώνα, έως τον κόμβο της Αγίας Μαρίνας (RIBAS). Θα ακολουθήσουν εργασίες κατακόρυφης σήμανσης, με τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης των πολιτών για την ταχύτητα, αλλά και την επικινδυνότητα της περιοχής, προειδοποιητικοί σηματοδότες κ.α.

Η πρώτη φάση των εργασιών αναμένεται να περατωθεί στις 9 Ιουνίου και περί τα τέλη Ιούνιου θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση, η οποία περιλαμβάνει εργασίες διαγράμμισης, τοποθέτησης ανακλαστήρων οδοστρώματος και ακουστικών ταινιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *