Ερώτηση 59 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΚΑΒ

Ερώτηση για τη σταθερή ένταξη των συμβασιούχων στο ΕΚΑΒ, με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, κατέθεσαν 59 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο.

 

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας δίνουν καθημερινά μία τιτάνια μάχη με την πανδημία, αλλά, δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έχει ενισχύσει όπως θα έπρεπε το ΕΣΥ, με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, με νέες ΜΕΘ και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Ερώτηση.

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τονίζουν ότι οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ, μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι οποίες μάλιστα καθημερινά αυξάνονται. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι αυτοί αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ανεργίας, καθώς εντός τους 2021 λήγουν οι συμβάσεις τους.

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβασιούχων Υπαλλήλων ΕΚΑΒ, προσθέτουν, διεκδικεί τη σταθερή ένταξη τους στο ΕΚΑΒ και την εξομοίωση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων συναδέλφων τους.

 

Ρωτούν, τέλος, αν η κυβέρνηση έχει κάποιον σχεδιασμό για τη σταθερή ένταξη των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, μέσω π.χ. αυξημένης μοριοδότησης σε επόμενους διαγωνισμούς; Αν θα διατηρηθούν οι συμβάσεις που λήγουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο; Αν θα σταθεροποιηθεί η ημερομηνία πληρωμής όπως προβλέπει η σύμβασή τους και αν θα εξομοιωθεί το ποσό της εκτός έδρας αποζημίωσης με αυτό των μονίμων συναδέλφων τους;

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *