Ερώτηση Μπουτσικάκη για τα κρούσματα του Πόρου

Ερώτηση για τυχόν ευθύνες στα κρούσματα που οδήγησαν στο lockdown στον Πόρο κατέθεσε ο Βουλευτής της  ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκης. Συγκεκριμένα τονίζει :

Δεδομένου του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού στον Πόρο, σας αναφέρω ότι ο Δήμαρχος του νησιού είχε κατ’ επανάληψη επισημάνει, με αλλεπάλληλη αλληλογραφία από τριμήνου προς το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, την ανάγκη διενέργειας των απαιτούμενων ελέγχων και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, σύμφωνα με την ΚΥΑ «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», όπως εκάστοτε ισχύει.
Από τις 4/6 ο Δήμαρχος Πόρου ζητούσε επιτακτικά από το Α.Τ. Πόρου την εφαρμογή της ανωτέρω ΚΥΑ, για την προστασία της δημόσιας υγείας, κάνοντας συγχρόνως λόγο για χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων, παράλειψη ουσιαστικών ελέγχων βάσει της ανωτέρω ΚΥΑ και της επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων στις παρατηρημένες περιπτώσεις συγχρωτισμού και παραβάσεις των μέτρων αποφυγής της διασποράς (βλ. σχετ. τα με αρ. πρωτ.
1

3434/4-6-2020, 3684/15-6-2020, 3787/18-6-2020, 4201/3-7-2020, 4355/9-7-2020, 4822/28-7-2020 έγγραφα του Δημάρχου Πόρου προς το Α.Τ. του νησιού).
Σημειωτέον ότι ο Δήμος Πόρου, αν και δεν διαθέτει Δημοτική Αστυνομία, άσκησε στο πλαίσιο των καθηκόντων του, τους απαιτούμενους ελέγχους και σε κάποιες
περιπτώσεις επέβαλε κυρώσεις, με βάση την εν λόγω ΚΥΑ. Αντιθέτως, οι όποιοι σποραδικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν από τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές περιορίστηκαν σε αγορανομικές και υγειονομικές παραβάσεις, παραλείποντας να γνωστοποιήσουν στο Δήμο τυχόν άλλες παραβάσεις σχετικά με τους κανόνες για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.
Οι κύριοι Υπουργοί παρακαλούνται να απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα:
1) Σε ποιες ενέργειες προέβησαν οι αστυνομικές αρχές του νησιού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω ΚΥΑ, ώστε να αποφευχθεί αυτή η αρνητική και ζημιογόνος εξέλιξη για την τοπική κοινωνία;
2) Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι κύριοι Υπουργοί για την αναζήτηση και απόδοση τυχόν ευθυνών στις αστυνομικές ή άλλες αρχές που ενδεχομένως παρέλειψαν να ασκήσουν τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους;
3) Ποια άλλα μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αποφυγή νέων κρουσμάτων στο νησί;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *