Φαντασμαγορικό θέαμα από την φωταγώγηση του Πύργου του Πειραιά! (Βίντεο)

Μοναδικές εικόνες γεμάτες λάμψη, φως και πανδαισία χρωμάτων εξέπεμψε ο εμβληματικός Πύργος του Πειραιά, ο οποίος την Τρίτη το βράδυ φωταγωγήθηκε σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα που καθήλωσε όσους το παρακολούθησαν.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Tower Α.Ε. κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος φωταγώγησαν τον Πύργο σε ένα θέαμα μοναδικής αισθητικής, το οποίο μεταδόθηκε με live streaming από την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.com και τα youtube και facebook του destination piraeus.
Το δεύτερο υψηλότερο κτήριο της Ελλάδος, το οποίο δεσπόζει σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης και αποτελεί πλέον σύμβολο αναγέννησης του Πειραιά, προσέφερε μοναδικές στιγμές γεμάτες παλμό, φως, συναίσθημα και γιορτινά χρώματα, με φόντο το μεγάλο λιμάνι της χώρας. Στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων του Δήμου Πειραιά «Χριστούγεννα στον Πειραιά-Γιορτές στις γειτονιές», τα φώτα στον Πύργο θα λάμπουν στον Πειραϊκό ουρανό για ένα ολόκληρο μήνα προσφέροντας ελπίδα και αισιοδοξία, σε μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σημειώνεται πως η φωταγώγηση του Πύργου, η οποία έγινε σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά με την Piraeus Tower Α.Ε., θα επαναληφθεί ξανά και ξανά από την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.com .
Στη φωταγώγηση του Πύργου, παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και ο Αντιδήμαρχος Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού κ. Λεωνίδας Μανωλάκος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε:
«Είμαστε εδώ στο μεγάλο λιμάνι της χώρας όπου ο Πύργος Πειραιά, ένα από τα εμβληματικότερα κτήρια της πόλης μας φωταγωγείται σε ένα μοναδικό υπερθέαμα.
Διανύουμε μια δύσκολη χρονιά και ως Δημοτική Αρχή επιχειρούμε αυτές τις γιορτινές ημέρες να ισορροπήσουμε μεταξύ του σεβασμού στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν, αλλά και σε όσους παλεύουν για τη ζωή τους και της επιθυμίας μας να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στους πολίτες του Πειραιά, στους δημότες και σε όλη την Ελλάδα.
Επιλέξαμε να φωτίσουμε κτήρια, τοπόσημα και αξιοθέατα του Πειραιά, για να γίνει η πόλη μας πιο λαμπερή, δίνοντας έμφαση στον στολισμό της πόλης και ευχαριστώ τους Αντιδημάρχους Ανδριάνα Ζαρακέλη και Λεωνίδα Μανωλάκο για την εξαιρετική τους προσπάθεια να προσδώσουν εορταστική ατμόσφαιρα σε όλες τις δημοτικές μας κοινότητες. Συνεργαστήκαμε με φορείς, οργανισμούς, κοινωφελή ιδρύματα και επιχειρήσεις της πόλης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμά μας και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γι΄ αυτό. Στην κατεύθυνση αυτή και στο πρόσωπο του Δημήτρη Ανδριόπουλου, θα ήθελα να ευχαριστήσω την κοινοπραξία PRODEA, EBRD και Dimand όχι μόνο γι΄ αυτό το μοναδικό υπερθέαμα, αλλά για την ευρύτερη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια.
Θεωρώ ότι η φωταγώγηση του Πύργου, μετά την παραχώρησή του για 99 χρόνια με πολλαπλά, σημαντικότατα οφέλη για την πόλη, αναδεικνύει την αξία των συνεργειών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όταν αυτές διέπονται από κανόνες εντιμότητας, συνέπειας, κοινής αντίληψης.
Σήμερα όμως σηματοδοτείται και κάτι ακόμα: ότι ο Πειραιάς περνάει σε μια νέα εποχή, στην εποχή της εξωστρέφειας, της αναγέννησης, της ανάπτυξης. Ο Πειραιάς αφήνει πίσω του τη στασιμότητα και γίνεται μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη με ιδιαίτερη δυναμική, η οποία βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος με την αξιοποίηση του Πύργου να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει καθημερινή προσπάθεια για την ανάπτυξη της πόλης με επιμονή και σχέδιο, υλοποιώντας συνέργειες με σημαντικούς φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις που βλέπουν στον Πειραιά αυτό που βλέπουμε κι εμείς: ένα λαμπρό μέλλον. Άλλωστε, όπως έχω ξαναπεί ο Πειραιάς και οι δημότες μας δεν δικαιούνται τίποτα λιγότερο.
Εύχομαι σύντομα να ξεπεράσουμε την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα και τα επόμενα Χριστούγεννα να γιορτάζουμε στον Πειραιά όλοι μαζί. Καλές γιορτές σε όλους, με υγεία και αισιοδοξία για το νέο έτος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *