Γ. Μπούγας: Να καθαιρεθεί ο Φαραντούρης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την καθαίρεση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φαραντούρη, από τα κομματικά αξιώματα ζήτησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά,  Κανάλι Ένα 90,4 . «Όταν Έλληνας πολιτικός αποκαλεί άσχετους και αδιάβαστους του Έλληνες δικαστές, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός με αφορμή τις δηλώσεις Φαραντούρη, ο οποίος διατύπωσε την άποψη πως θα είναι «ευχής έργο» να ρίξει την Κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας
«Τι ακριβώς καταλογίζουν στη Δικαιοσύνη;», διερωτήθηκε ο κ. Μπούγας αναφερόμενος στη στάση των κομμάτων για τα Τέμπη, κατηγορώντας παράλληλα την αντιπολίτευση πως εμφυσεί στους πολίτες ένα αίσθημα κατά της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός στάθηκε στα γρήγορα ανακλαστικά που επέδειξε ο Δικαιοσύνη όσον αφορά στη διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος αλλά και στην έναρξη της δίκης.
Ο κ. Μπούγας μίλησε, ακόμη, για τις αλλαγές στον δικαστικό χάρτη που απαλλάσσει τους δικαστές από περιττό φόρτο εργασίας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως στο τέλος της τετραετίας θα έχει επιτευχθεί η ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.
Τέλος, αναφέρθηκε στην ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου του Πειραιά, εκτιμώντας ότι δεδομένου του νέου δικαστικού χάρτη που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή, τα δικαστήρια της πόλης θα αποκτήσουν διευρυμένο ρόλο.