Γ. Παναγόπουλος: Ενίσχυση των υποδομών πριν την ζεύξη – FANTOMAS.GR

Ζητά με ομόφωνη απόφαση το ΔΣ Σαλαμίνας. 

Η υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος Σαλαμίνας είναι σίγουρα ένα μεγάλο έργο το οποίο όμως εάν δεν το προσέξουμε από την αρχή και εάν δεν διασφαλίσουμε κάποια πράγματα πριν ξεκινήσει, αντί για ωφέλιμο μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την Σαλαμίνα.

Αυτό δήλωσε στο Κανάλι 1 και την εκπομπή Μένουμε Πειραιά, ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι ούτε ο ίδιος ούτε οι κάτοικοι είναι αρνητικοί για το έργο, ωστόσο εκείνο που επιθυμούν είναι να έχουν διασφαλιστεί όλες οι προϋποθέσεις για να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον.

Ειδικότερα, ο κ. Παναγόπουλος είπε πως με την λειτουργία της ζεύξης η Σαλαμίνα δεν θα είναι πλέον νησί αλλά ένα προάστιο της Αθήνας και του Πειραιά.

Κατά συνέπεια ο πληθυσμός της θα αυξηθεί κατακόρυφα με αποτέλεσμα οι σημερινές υποδομές να μην τον αντέξουν. Τόσο στο κυκλοφοριακό όσο και σε άλλα ζητήματα υποδομών θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα για να μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα το νησί με πολλαπλάσιο πληθυσμό από τον σημερινό.

Για τον λόγο αυτό, είπε ο κ. Παναγόπουλος, το Δημοτικό Συμβούλιο για να εγκρίνει την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, μεταξύ άλλων, ζήτησε:

-Να γίνει μια κυκλοφοριακή μελέτη που να καλύπτει όλο το νησί και να λύνει τα κυκλοφοριακά προβλήματα που θα ανακύψουν από την αύξηση του πληθυσμού.

-Να προβλεφθούν τα κατάλληλα σχολικά κτήρια γιατί με την αύξηση του πληθυσμού, θα αυξηθούν και οι μαθητές. Σήμερα στα σχολεία χρησιμοποιούνται για αίθουσες προκάτ κατασκευές, τι θα γίνει αν αυξηθούν οι μαθητές; Πάλι προκάτ αίθουσες θα έχουμε;

-Ο δήμος σήμερα έχει πάγια έσοδα περί τις 350.000 ευρώ τον χρόνο από το Λιμενικό Ταμείο, λόγω της κίνησης που έχουν τα πορθμεία. Με την υποθαλάσσια ζεύξη τα χρήματα αυτά θα μειωθούν στο ελάχιστο και θα πρέπει από κάπου να εξοικονομηθούν.

Είμαστε σε  επαφή με το υπουργείο Υποδομών, κάνουμε διάφορες συζητήσεις και ελπίζουμε να εισακουστούν οι απόψεις μας, τόνισε ο δήμαρχος.

Αναφερόμενος στο θέμα των σχολείων, ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή προβλήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η φετινή χρονιά δεν θα είναι δύσκολη. Έχουμε προετοιμαστεί, έχουμε πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα, έχουμε καλύψει όλες τις θέσεις των καθαριστριών και ελπίζουμε να κυλήσουν όλα ομαλά.

Τέλος, ο δήμαρχος Σαλαμίνας, είπε ότι με δική του πρωτοβουλία το ΔΣ αποφάσισε να παραχωρηθούν σε οικονομικά αδύναμους φοιτητές του νησιού που σπουδάζουν στην Αθήνα, δύο διαμερίσματα που έχει ο δήμος στην κατοχή του, στην περιοχή του Κορυδαλλού, έτσι ώστε να μην υποχρεώνονται να μετακινούνται κάθε μέρα και να επιβαρύνονται με τα σχετικά έξοδα.

Ν. Παρασκευάς – Κ. Πετούση

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *