Γ.Πλακιωτάκης: “H Ελλάδα καλωσορίζει την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας με ασφάλεια”

“H Ελλάδα καλωσορίζει την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας με ασφάλεια”, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του 6ου Posidonia Sea Tourism Forum (PSTF), στο οποίο συμμετέχουν οι επικεφαλής, ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο.

Ο υπουργός είπε ότι η προτεραιότητα που δόθηκε στον εμβολιασμούς των κατοίκων των νησιών, η εμπειρία των ανθρώπων της κρουαζιέρας και ο σχεδιασμός της Ελληνικής κυβέρνησης για την επανεκκίνησή της, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για φέτος και όλα δείχνουν ότι η χρονιά αυτή θα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη.

Ο κ.Πλακιωτάκης τόνισε ότι έχουν αναπτυχθεί ειδικά σχέδια για την προστασία τόσο των επιβατών όσο και των πληρωμάτων των πλοίων αλλά κυρίως των τοπικών νησιωτικών πληθυσμών, ώστε αν μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος από την πανδημία, ενώ ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας κινείται πολύ γρήγορα δημιουργώντας μία ασπίδα προστασίας όλη την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» με το οποίο δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού σε όλους τους κατοίκους των νησιών άνω των 18 ετών,προσθέτοντας ότι σε 19 νησιά θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός αυτός μέχρι τέλος Ιουνίου καθώς σε 36 επιπλέον νησιά με λίγους κατοίκους.

“Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας προορισμός που δίνει μοναδικές εμπειρίες και παραδοσιακή φιλοξενία και στόχος μας είναι αυτές οι εμπειρίες να μην είναι μόνο μοναδικές αλλά και ασφαλείς για όλους” δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Στο σημερινό Φόρουμ τα ηγετικά στελέχη του κλάδου θα παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες των εταιρειών τους για τη λειτουργία της κρουαζιέρας στην μετά την πανδημία εποχή, καθώς και το όραμά τους για την επανεκκίνηση, τα μέτρα και τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που θα εφαρμόζουν οι εταιρείες τους σε αυτήν την μεταβατική περίοδο. Θα συζητήσουν, επίσης, τους λόγους για τους οποίους η Ανατολική Μεσόγειος αναδεικνύεται φέτος σε hotspot της κρουαζιέρας, με την περιοχή να φιλοξενεί το 2021 τα περισσότερα δρομολόγια κρουαζιέρας στην Ευρώπη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Π.Τσ/ ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *