Για τα αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Μπουτσικάκης

 

Δριμεία επίθεση στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιά και Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπουτσικάκης είπε χαρακτηριστικά: «Πώς να ξεχάσει κανείς το ανατριχιαστικό σχόλιο της Αυγής για τους τάφους, ότι“Ίσως χρειαστούν και άλλοι”; Πώς μπορεί να ξεχάσει κανείς το σχόλιο της Αυγής που συνέκρινε τη Βόρεια Ελλάδα με το Μπέργκαμο; Τα βαγόνια που δήθεν μεταφέρουν αρρώστους με κορωνοϊό από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα; Τα υιοθέτησαν δικοί σας βουλευτές! Το υποτιθέμενο παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων, όπως έγραψε ο κ. Μυλόπουλος σε ανάρτησή του; Τις πληρωμένες συνεντεύξεις υποτίθεται του Πρωθυπουργού, όπως έλεγε ο κ. Γιαννούλης; Νομίζω ότι δεν πρέπει να κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια!»

 

Επιπλέον, ο βουλευτής αναφέρθηκε στo«αυτογκόλ» του ΣΥΡΙΖΑ με την «τραγική, απαράδεκτη έφοδο της ντροπής στις ΜΕΘ του “Σωτηρία”, εν μέσω της μάχης που δίνουν οι άνθρωποι εκεί!».

 

Στη συνέχεια, ο κ. Μπουτσικάκης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολουθεί σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση σε συνάρτηση με τα μέτρα που είχε επιβάλει και την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Χώρα όταν ήταν στην κυβέρνηση: «Εσείς, οι κοινωνικά δήθεν ευαίσθητοι, όχι μόνο δεν ψηφίσατε τα μέτρα ανακούφισης από τον Ιανό, αλλά καταψηφίσατε και τη μείωση των εισφορών έτσι ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των εργαζομένων! Παραδώσατε μια Χώρα με το μεγαλύτερο επενδυτικό κενό και την υψηλότερη ανεργία σε όλη την Ευρώπη. Μια χώρα σε κακή οικονομική κατάσταση! Πήρατε πρωτοφανή εισπρακτικά μέτρα, κάνατε οριζόντιες περικοπές σε όλα τα εισοδήματα, με σημαία την υπερφορολόγηση! Μια Χώρα όπου ανθούσε η παράνομη μετανάστευση! Με το ΕΣΥ εξαθλιωμένο!»

 

Ακολούθως, ο βουλευτής αναρωτήθηκε τι σημαίνουν οι αναφορέςσχετικά με το πώς θα είναι η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν τυχόν επανέλθει στην εξουσία: «Σήμερα έρχεστε και απειλείτε για τον ερχομό της δήθεν “δεύτερης φοράς Αριστερά”, ότι τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς, να τρέμουμε και ότι θα ελέγξετετους αρμούς της εξουσίας! Τι σημαίνουν όλα αυτά; Μας απειλείτε για κάτι; Πρέπει να φοβόμαστε για κάτι εδώ στο Ναό της Δημοκρατίας; Μήπως, συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης, δεν έχετε καταλάβει τι ακριβώς είναι η Δημοκρατία και πώς λειτουργεί;Μήπως δεν σας αρέσει το πολίτευμα; Σταματήστε επιτέλους αυτή τη διχαστική ρητορική!»

 

Τέλος, ο κ. Μπουτσικάκης απάντησε και όσον αφορά στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας: «Θα σας πω κάτι που ψιθυρίζεται πίσω από τις πλάτες σας, και από τους δικούς σας ψηφοφόρους. Λένε, δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα είχε συμβεί αν η πανδημία είχε ξεσπάσει όσο ακόμα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *