Γιατί καθυστερεί τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. ο Θεοδωρικάκος – FANTOMAS.GR

Την καθυστέρηση των ετήσιων κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία έως τα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικαλούμενος τον επιπλέον φόρτο και τη συνθετότητα του έργου λόγω πανδημίας.

Στον χρόνο που θα γίνουν οι κρίσεις στην Αστυνομία, αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας πως «όλα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όπως και όλοι όσοι υπηρετούμε τον δημόσιο βίο, αξιολογούνται καθημερινά και οι κρίσεις θα διεξαχθούν φέτος στα τέλη Μαρτίου».

Σε συνέντευξη που έδωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα αιτιολόγησε την απόφασή του, επισημαίνοντας πως «η αιτία είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει πολύ μεγάλο βάρος στους ελέγχους για την πανδημία και περίπλοκα καθήκοντα αυτή την περίοδο. Επομένως οι κρίσεις που φέρνουν αλλαγές είναι προτιμότερο να γίνουν αφού έχει περάσει αυτή η περίοδος. Άλλωστε μέχρι το 2016 οι κρίσεις γίνονταν τον Μάρτιο».

Τέτοιες αποφάσεις, ωστόσο, εγείρουν ερωτηματικά και αποτελούν έναυσμα για διεργασίες, καθώς δίνουν περισσότερο χώρο και χρόνο για εσωτερικό lobbying.

Η απόφαση του Τάκη Θεοδωρικάκου έρχεται τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια γιγαντιαία καμπάνια αλλαγής του κλίματος που επικρατεί για την Αστυνομία στη δημόσια σφαίρα μέσω κατευθυνόμενων διαρροών και ρεπορτάζ που αναδεικνύουν τη θετική δράση. Παράλληλα με αυτή την εκστρατεία εξελίσσεται και η προσπάθεια αναδιάταξης των ισορροπιών στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. με -κυρίως- υποδόριες κινήσεις, που ενίοτε γίνονται αντιληπτές.

Ειδικότερα, η Αστυνομία εσχάτως αναδεικνύει και φέρεται να συμβάλλει στην εξιχνίαση όλων των ειδών των σκανδάλων, ενώ παράλληλα συνεχίζει και το εσωτερικό ξεσκαρτάρισμα. Έτσι, ολοκληρώνεται η εικόνα πλήρους αναδιάρθρωσης και αναδιάταξης του σώματος με κέντρο τον Υπουργό και τη φυσική ηγεσία να περιορίζεται σε εκτελεστικά καθήκοντα, ενώ το πολιτικό προσωπικό αποκτά και κάθε -εκτός από οριζόντια- παρέμβαση στη διαχείριση της καθημερινότητας.

Πρόκειται για την εδραίωση ολοκληρωμένου πλαισίου διοίκησης και διαχείρισης μέσω καναλιών και διαύλων που δίνουν στην πολιτική ηγεσία real time ενημέρωση για την αναγνώριση, πρόληψη και διαχείριση κρίσεων. Θρυαλλίδα για την εφαρμογή του προαπαφασισμένου σχεδίου ήταν τα περιστατικά υπερβάλλουσας αστυνομικής βίας με τη δολοφονία Ρομά στο Πέραμα και τη χρήση υπηρεσιακών όπλων εκτός πλαισίου κανόνων εμπλοκής σε άλλες περιπτώσεις.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *