Γιατί πήγε στη Σάμο ο Μώραλης

Διήμερη επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

Αφορμή ήταν η επετειακή εκδήλωση για τα 35 χρόνια ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Πέτρος Μώραλης & Ευάγγελος Σιδηρουργός», που διοργάνωσε ο Δήμος Δυτικής Σάμου το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Καρλοβάσου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο πλευρές διατηρούν ισχυρούς δεσμούς φιλίας, οι οποίες επισφραγίστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, με την αδελφοποίηση Δήμου Πειραιά και Δήμου Δυτικής Σάμου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κατά τη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην πρόσφατη αδελφοποίηση, τονίζοντας τις πολυεπίπεδες συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ των δύο δήμων. Μάλιστα, σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, ο πατέρας του Δημάρχου Πέτρος Μώραλης, για τη συμβολή του ως Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σάμο ο κ. Μώραλης, συναντήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Καρλοβάσου με τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη όπου ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα του Δήμου μετά τον σεισμό και για τα ζητήματα του Πανεπιστημίου. Εν συνεχεία, επισκέφτηκαν όλες τις πανεπιστημιακές κτιριακές εγκαταστάσεις, όπου έγινε ανάλυση της πορείας εξέλιξης των εργασιών αποκατάστασης και της παρούσας κατάστασης του ιδρύματος και της πόλης γενικότερα.

Ακολούθως συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο στο Δημαρχείο Σάμου, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αυτοδιοικητικού χαρακτήρα, ενώ επισκέφθηκαν τις σεισμόπληκτες περιοχές στη Χώρα του νησιού και πραγματοποίησαν αυτοψία στο σεισμόπληκτο Δημοτικό σχολείο, στις εκκλησίες και επισκέφτηκαν την πλέον άδεια από πρόσφυγες δομή που υπήρξε στο Βαθύ για περισσότερο από πέντε χρόνια.

Σημειώνεται δε ότι ο κ. Μώραλης και ο κ. Λυμπέρης επισκέφθηκαν το χωριό της Υδρούσσας, τόπο καταγωγής του Δημάρχου Πειραιά.

Τον κ. Μώραλη συνόδευσε στο νησί της Σάμου η Σαμιώτισσα Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ευαγγελία Μπαφούνη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε σε δήλωσή του:

«Επισκέφθηκα το νησί της Σάμου, όπου είχα τη χαρά να συναντηθώ με τους συναδέλφους μου και αγαπητούς φίλους Αλέξανδρο Λυμπέρη και Γιώργο Στάντζο, με τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα αυτοδιοικητικού χαρακτήρα, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη της ήδη αγαστής συνεργασίας μας. Ο Πειραιάς άλλωστε διατηρεί ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τη Σάμο, η οποία επισφραγίστηκε πρόσφατα με την αδελφοποίηση Δήμου Πειραιά και Δήμου Δυτικής Σάμου. Παράλληλα, βρεθήκαμε σε σεισμόπληκτες περιοχές, καθώς και στις πανεπιστημιακές κτιριακές εγκαταστάσεις και αναφερθήκαμε στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνδράμει ο Δήμος Πειραιά στην αποκατάσταση των ζημιών. Έχω πει πως οι αδελφοποιήσεις έχουν νόημα όταν αποτυπώνονται σε συνέργειες επ΄ ωφελεία των πόλεων και των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε, αναλαμβάνοντας κοινές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πειραιά και της Σάμου.

Με τη Σάμο διατηρώ ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς, καθώς η καταγωγή μου από την πλευρά του πατέρα μου είναι από την Υδρούσσα και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την τιμητική βράβευση του πατέρα μου, αναφορικά με τη συμβολή του ως Υφυπουργός Παιδείας στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ευχαριστώ θερμά τον Αλέξανδρο Λυμπέρη και τον Γιώργο Στάντζο για την όμορφη φιλοξενία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *