Γιώργος Λάνθιμος: Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για τη διπλή διάκριση στο Φεστιβάλ Βενετίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, συνεχάρη τον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο που κατέκτησε τον Αργυρό Λέοντα, το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής, στο Φεστιβάλ Βενετίας, για την ταινία του “The Favourite”.

Στο συγχαρητήριο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται εδώ και χρόνια στην πρωτοπορία των πολιτιστικών και πνευματικών δυνάμεων που δημιουργούν στη χώρα μας. Η νέα του επιτυχία στο Φεστιβάλ Βενετίας όπου κέρδισε το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής για την ταινία του “The Favourite”, η οποία έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές διεθνώς, έρχεται να επισφραγίσει την έως τώρα άκρως δημιουργική του πορεία και να του δώσει νέα πνοή για ακόμα περισσότερα καινοτόμα έργα στο μέλλον. Τον συγχαίρω θερμά για την επιτυχία του».

Κρέτσος: Πολύ σημαντική αναγνώριση

Συγχαρητήρια και από τον υφυπουργό ΨΗΠΤΕ, Λευτέρη Κρέτσο. Ο Λευτέρης Κρέτσος αναφέρει στο συγχαρητήριο μήνυμά του: «Το μοναδικό ταλέντο του Γιώργου Λάνθιμου του χάρισε μια ακόμα διεθνή αναγνώριση με τον Αργυρό Λέοντα – το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας – για το «The Favourite».

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αναγνώριση για τον Έλληνα σκηνοθέτη, την οποία ευχόμαστε ν’ ακολουθήσουν κι άλλες. Θεωρούμε ότι η πολιτεία έχει χρέος να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες και θεσμικό περιβάλλον, ώστε οι Έλληνες δημιουργοί να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και να προβάλλουν τη δουλειά τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε»

Κατσαφάδος: ” Η Ελλάδα, που διακρίνεται, η Ελλάδα που ξεχωρίζει. Συγχαρητήρια στον Γ. Λάνθιμο για την νέα του βράβευση στο   Φεστιβάλ Βενετίας όπου κέρδισε το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής για την ταινία του “The Favourite”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *