Η Deutsche Bank δεν φοβάται για τα μαύρα

Στελέχη της Deutsche Bank διαβεβαίωσαν τους υπαλλήλους της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας μετά τον συναγερμό που σήμαναν ειδικοί κατά του ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για μεταφορά χρημάτων από εταιρείες που τελούν υπό τον έλεγχο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ. Αυτό έγραψαν οι κυριακάτικοι New York Times, επικαλούμενοι πέντε νυν και πρώην υπαλλήλους της τράπεζας.

Οι μεταφορές χρημάτων που έγιναν το 2016 και το 2017 σήμαναν αυτομάτως συναγερμό για πιθανή παράνομη δραστηριότητα, αναφέρουν οι Times και οι υπάλληλοι της Deutsche Bank προετοίμασαν αναφορές για ύποπτη δραστηριότητα που πίστευαν ότι πρέπει να αποσταλούν στο Υπουργείο Οικονομικών. 
Ωστόσο τραπεζικά στελέχη απέρριψαν αυτές τις συστάσεις και οι αναφορές δεν έγιναν ποτέ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πάντως παραμένει ασαφές ποιες μεταφορές ήγειραν υπόνοιες και όπως αναφέρουν οι Times κάποιες τράπεζες δεν καταρτίζουν αναφορές για ύποπτη δραστηριότητα αν διαπιστώσουν ότι οι ανησυχίες είναι αβάσιμες.

Υπάλληλοι της Deutsche Bank είπαν ότι το περιστατικό αντανακλά μια χαλαρή εταιρική στάση απέναντι στους νόμους κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ κατέθεσε εναντίον της Deutsche Bank για να την αποτρέψει να παραδώσει τα εν λόγω έγγραφα στους ανακριτές του Κογκρέσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *