Η ετήσια γιορτή της Ένωσης Απανταχού Μανιατών

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε σήμερα στην  ετήσια γιορτή της Ένωσης Απανταχού Μανιατών, Η ΜΑΝΗ», η οποία πραγματοποιήθηκε στην πέτρινη αποθήκη, στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του ανέφερε ότι το Μανιάτικο στοιχείο στον Πειραιά είναι έντονο, λέγοντας πως η Ένωση Απανταχού Μανιατών διατηρεί τις παραδόσεις και τα έθιμα της Μάνης.  Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης τόνισε πως  κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν ο Σταύρος Ξαρχάκος και ο γιατρός Ανάργυρος Μαριόλης, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό να βραβεύονται άνθρωποι με προσφορά. Τέλος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Πειραιά  θα είναι πάντα κοντά στην Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης  Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» και Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων,  ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, να ανεγείρει  δύο μνημεία της Μανιάτικης  ανδρείας: του ανδριάντα του μεγάλου ήρωα και ηγέτη της Ελληνικής Επανάστασης Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη , καθώς και του μνημείου της Μανιάτισσας ηρωίδας μάνας.

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν: Οι Αντιδήμαρχοι κα Χαραλαμπία  Ζηλάκου, κα Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκουκ. Δημήτρης Καρύδης και κ. Δημήτρης Αράπης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Αντωνία Καρακατσάνη, κα Γερασιμούλα – Αλεξάνδρα Τουµαζάτου, κα Κυριακή Μπουρδάκου και κ. Λεωνίδας Μανωλάκος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς – Πόλη Πρότυπο» κ. Νικόλαος Βλαχάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, Γεώργιος  Βίτσας, κα Σταυρούλα Μελά και ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *