Η ισότητα των φύλων περνά μέσα από πολιτικό σχεδιασμό και όχι από ευχολόγια – FANTOMAS.GR

Στη σημασία την οποία έχει η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά για την ποιότητα της ίδιας της δημοκρατίας εστίασε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, σε ομιλία της στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο δήμος Σπάρτης για την ανακήρυξη των Ρόζα D’Amato (Ευρωβουλευτή Ιταλίας) και Χρυσούλας Ζαχαροπούλου (Ευρωβουλευτή της Γαλλικής Δημοκρατίας), σε Επίτιμες Δημότισσες Σπάρτης.

«Το αποτύπωμα των γυναικών στη σύγχρονη αγορά εργασίας, στην κοινωνία, στις τέχνες και στις επιστήμες είναι αδιαμφισβήτητο. Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν ωστόσο συντελεστεί σε θεσμικό και νομοθετικό επίπεδο, το ίδιο διασφαλισμένες δυστυχώς εξακολουθούν να μην είναι οι ευκαιρίες τους» είπε η Μαρία Συρεγγέλα όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Γι’ αυτό και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εργαζόμαστε με πλάνο που συμβαδίζει, προλαμβάνει και εξυπηρετεί τις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη χώρα μας» συμπλήρωσε.

«Η προώθηση της ισότητας των φύλων δεν αποτελεί για εμάς ευχολόγιο. Αποτελεί πολιτικές που σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε όλα τα επίπεδα της διοικητικής διάρθρωσης της χώρας. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στο νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ισότητας των Φύλων, που θα βρίσκεται έως τις 20 Αυγούστου σε διαβούλευση, και στο οποίο περιλαμβάνονται τέσσερις άξονες δράσης που εκτείνονται από την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και σε ηγετικές θέσεις μέχρι και την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε τομεακές πολιτικές του κράτους» τόνισε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια.

Πηγή φωτογραφίας: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.