Η κυβέρνηση δεν βλέπει…κινητικότητα στον Εβρο!

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες για να κάνει η κυβέρνηση την πρώτη αντίδρασή της για τα όσα κυκλοφορούσαν από χθες και εμφάνιζαν τους Τούρκους να στήνουν νέο παιχνίδι στα σύνορα του Εβρου με πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο: «Η κατάσταση παρακολουθείται αλλά δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στον Έβρο»

«Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Εξήγησε ότι παρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν.

«Οι δυνάμεις που είναι στα σύνορα είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ενέργειες για την άμυνα των συνόρων μας», είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, εκτιμώντας πως η πολύ ισχυρή αποτρεπτική λογική και δυνατότητα στη θάλασσα και η πανδημία συντέλεσαν στον μικρότερο αριθμό μεταναστών.

«Βλέπουμε μικρές ομάδες που θέλουν να περάσουν το ποτάμι»
«Διαχειρίσιμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στον Έβρο ο Π. Χαρέλας, πρόεδρος της Ένωσης συνοριοφυλάκων που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως είπε, ο στρατός έχει αυξήσει τις περιπολίες του, οι ελληνικές δυνάμεις βλέπουν ομάδες να κινούνται κοντά στα σύνορα αλλά οι αποτροπές είναι συνεχείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *