Η κυβέρνηση Τραμπ δεν παραδίδει στον Μπάιντεν τα τηλεγραφήματα των ξένων ηγετών!

Την ώρα που η διαφορά μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ στην Πενσυλβάνια ξεπέρασε τις 50.000 ψήφους υπέρ του νεοεκλεγμένου προέδρου, ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ μπλοκάρει την πρόσβαση του Μπάιντεν στα επίσημα τηλεγραφήματα συγχαρητηρίων που του έχουν αποστείλει οι ξένοι ηγέτες!

Σύμφωνα με αξιωματούχους τους υπουργείου, η κυβέρνηση Τραμπ έχει απαγορεύσει την πρόσβαση του επιτελείου του Μπάιντεν στα εκατοντάδες τηλεγραφήματα που έχουν φτάσει στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο – αξίζει να σημειωθεί – παραδοσιακά στήριζε όλες τις επικοινωνίες των νεοεκλεγμένων προέδρων με ηγέτες ξένων κυβερνήσεων.

Τόσο ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν όσο και οι συνεργάτες του έχουν ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με αρκετούς ηγέτες, όπως η Άνγκελα Μέρκελ και ο Τζάστιν Τριντό. Ωστόσο, οι επικοινωνίες αυτές γίνονται χωρίς την υλικοτεχνικη  υποστήριξη που παρέχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, γεγονός που θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει κάποιο διπλωματικό ζήτημα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.