Αν υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να βροντοφωνάξει πως την έννοια πολιτισμός και σεβασμός προς το περιβάλλον την αντιλαμβάνεται στο 100%, τότε αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την Ιαπωνία.

Πριν από λίγες ημέρες οι οπαδοί της εθνικής ομάδας της χώρας είχαν δώσει το παράδειγμα, όταν μετά από αγώνα των “σαμουράι” έμειναν στο γήπεδο και μάζεψαν όλα τα σκουπίδια τους για να αφήσουν καθαρές τις εξέδρες, ωστόσο δεν είναι μόνο εκείνοι που εντυπωσίασαν τον πλανήτη.

Σειρά πήραν και οι παίκτες της ομάδας, οι οποίοι έδειξαν την τεράστια κλάση τους εκτός γηπέδου, λίγη ώρα μάλιστα μετά το γκολ-μαχαιριά του Νασέρ Τσαντλί στο 94′ που έδωσε τέλος στο όνειρό τους για συνέχεια στο Μουντιάλ.

Inline Image

Άλλοι ίσως να “ξενέρωναν” και να μην είχαν διάθεση να κάνουν το παραμικρό, παρά μόνο να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν άρον άρον από τα αποδυτήρια, όμως για τους παίκτες της Ιαπωνίας εκείνο το σενάριο ήταν “απαγορευμένο”.

Έτσι, αφού ευχαρίστησαν το κοινό που ήταν στις εξέδρες για αυτούς, κατόπιν μίλησαν ευγενικά σε όλα τα μίντια και καθάρισαν τόσο τον πάγκο τους στο γήπεδο όσο και τα αποδυτήρια, σε βαθμό μάλιστα που να… ντρέπεται κανείς να μπει σε αυτά!

Το αποκορύφωμα φυσικά ήταν το σημείωμα που άφησαν στα αποδυτήρια που έγραφε “Ευχαριστούμε” στη ρωσική γλώσσα, δίνοντας σε όλους να καταλάβουν πως ο πολιτισμός είναι κατάκτηση!

contra