Η παγκόσμια ναυτιλία «ανταμώνει» την ιστιοπλοΐα στον κόλπο του Φαλήρου

Οι… κυρίαρχοι των θαλασσών θα βρεθούν την Παρασκευή, στον κόλπο του Φαλήρου, στο «5ο Posidonia Cup». Πρόκειται για την ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, στο πλαίσιο της ναυτιλιακής έκθεση «Ποσειδώνια 2018». Στον αγώνα θα πάρουν μέρος 58 ιστιοφόρα με 500 ιστιοπλόους, ανάμεσα στους οποίους θα βρίσκονται πρωταθλητές ιστιοπλοΐας, αλλά και στελέχη της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Η μεγάλη συμμετοχή στο «Κύπελλο Ποσειδώνια» καθιέρωσαν τη διοργάνωση ως ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή ιστιοπλοϊκά γεγονότα, που διεξάγονται στα ελληνικά ύδατα. Στον στόλο, που θα ανοίξει αύριο πανιά (13.00), θα υπάρχουν εξαιρετικά αγωνιστικά σκάφη της ανοικτής θάλασσας. Ο ανταγωνισμός αναμένεται έντονος ενώ εντυπωσιακό θα είναι και το αγωνιστικό θέαμα για όσους βρεθούν στη θαλάσσια περιοχή του αγώνα ή σε κάποια από τις ακτές του Φαλήρου.

«Η εφετινή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση του «Posidonia Cup» αναμένεται να είναι η καλύτερη στην 18ετή πορεία του θεσμού. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τις ναυτιλιακές εταιρείες και έτσι φτάσαμε σε αυτόν τον αριθμό. Αύριο, 500 ιστιοπλόοι θα βρεθούν στα νερά του Σαρωνικού και θα απολαύσουν ιστιοπλοΐα με θέα την Ακρόπολη, που αποτελεί το μεγαλύτερο μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού», δήλωσε στην «Κ» ο Ιωάννης Μαραγκουδάκης, πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Ανάμεσα στα πληρώματα θα βρεθούν πολλοί ιστιοπλόοι με διεθνείς διακρίσεις και, με τη βοήθειά τους, εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιριών που έχουν “κατακτήσει” τους ωκεανούς θα προσπαθήσουν να διακριθούν και στα ελληνικά ύδατα σε έναν διαφορετικό στίβο: σε αυτόν του αθλητισμού. (από την Καθημερινή)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *