Η Πελόσι προσπαθεί να σώσει τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία την ώρα που ξεκινά το Συνέδριο των Δημοκρατικών

Ξεκινά σε λίγες ώρες το ψηφιακό – λόγω κορονοϊού – συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος,  το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την  υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν και της Καμάλα Χάρις για την προεδρία και την αντιπροεδρία των ΗΠΑ αντίστοιχα. στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, καταγγέλλοντας ότι ο πρόεδρος Τραμπ επιθυμεί να καταστρέψει τα αμερικανικά ταχυδρομεία στην προσπάθεια του «να σαμποτάρει τις εκλογές», ανήγγειλε χθες ότι το σώμα θα συγκληθεί εκτάκτως αυτή την εβδομάδα προκειμένου να εγκρίνει νομοσχέδιο που θα εμποδίσει οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των ταχυδρομείων.

Η χρηματοδότηση και η λειτουργία των ταχυδρομείων της χώρας έχει δημιουργήσει τεράστιο ζήτημα στις ΗΠΑ καθώς περισσότεροι Αμερικανοί αναμένεται να επιλέξουν φέτος την επιστολική ψήφο – μία μέθοδο που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια χωρίς πρόβλημα –  για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Όμως ο 74χρονος Τραμπ είναι αντίθετος σε αυτή, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξει νοθεία η οποία θα ευνοήσει τον 77χρονο Μπάιντεν.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε το Σαββατοκύριακο ότι δεν προσπαθεί «καθόλου» να δημιουργήσει προβλήματα στην αμερικανική υπηρεσία ταχυδρομείων, οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι πίσω από τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί και οι οποίες έχουν ήδη οδηγήσει σε καθυστερήσεις στις παραδόσεις, κρύβεται η επιθυμία του να υπονομεύσει τη συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές.

Μάλιστα ο Μπάιντεν σχολίασε ότι ο Τραμπ «δεν θέλει εκλογές», την ώρα που οι Δημοκρατικοί κάνουν τεράστια εκστρατεία για να πείσουν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *