Ιαπωνική πόλη θα απαγορεύσει τη χρήση των κινητών από τους πεζούς!

Την ώρα που οι αρχές στις περισσότερες χώρες του κόσμου προσπαθούν να περιορίσουν τη χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης, στην Ιαπωνία, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Γιαμάτο, νοτιοδυτικά του Τόκυο θέλει να απαγορεύσει τη χρήση του κινητού όταν κάποιος περπατάει!

Η απόφαση για τη διάταξη που κατατέθηκε σήμερα αναμένεται να ληφθεί στα τέλη του μήνα. Στην περίπτωση που το μέτρο κυρωθεί, “θα είναι η πρώτη απαγόρευση στην Ιαπωνία προς αυτήν την κατεύθυνση”, διαβεβαιώνει το μέλος της τοπικής δημοτικής αρχής Μασάακι Γιασούμι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.  Σύμφωνα με τον Γιασούμι, “ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το κινητό έχει λάβει υπέρογκες διαστάσεις και με αυτόν τον αριθμό υπερακοντίσθηκε και ο αντίστοιχος αριθμός των ατυχημάτων” . “Ευελπιστούμε πως η απαγόρευση θα παρακινήσει τον καθένα να αποκτήσει συνείδηση των κινδύνων” επισημαίνει ο Γιασούμι.

Σύμφωνα πάντως με τη δημοτική αρχή, η μελλοντική απαγόρευση δεν θα προβλέπει κυρώσεις στους παραβάτες. Το νέο μέτρο θα στοχεύει κυρίως στη πληροφόρηση προκειμένου να πεισθούν οι κάτοικοι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν

Σε μελέτη του 2014, που πραγματοποίησε η εταιρεία τηλεφωνίας NTT DoComo εκτιμάτο πως το οπτικό πεδίο του διαβάτη που παρακολουθεί την οθόνη του κινητού του τηλεφώνου είναι κατά 95% μικρότερη από το κανονικό εύρος του.

Η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει μία προσομοίωση σε υπολογιστή για να εξετάσει τι θα συνέβαινε εάν 1.500 άνθρωποι προσπαθούσαν να διασχίσουν το πάντοτε πολυσύχναστο σταυροδρόμι Σιμπούγια, στην καρδιά του Τόκιο, κοιτώντας διαρκώς το κινητό τους.

Τα πορίσματα δείχνουν πως τα δύο τρίτα των πεζών δεν θα κατόρθωναν να το διασχίσουν χωρίς να έχουν κάποιο συμβάν, με 446 συγκρούσεις, 103 τραυματισμούς και 21 σπασμένα κινητά τηλέφωνα.

Επίσης σε αύξηση βρίσκεται στην Ιαπωνία κι ο αριθμός των ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται χρήστες που κυκλοφορούν με ποδήλατο και την ίδια στιγμή προσέχουν το κινητό τους.

πηγή: ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *