Ικανοποίηση Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για τα νέα οικονομικά μέτρα στήριξης

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς για τα νέα οικονομικά μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας. Πρόκειται για νέα μέτρα οικονομικής στήριξης για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους.

“Τόσο η βελτίωση των όρων της επιστρεπτέας προκαταβολής, όσο και η συνέχισή της, αλλά και η επιδότηση μέρους των παγίων δαπανών, αποτελούν μια σανίδα σωτηρίας στο δοκιμαζόμενο εμπόριο της χώρας. Επιπλέον, το πρόγραμμα Γέφυρα, η μεταφορά των υποχρεώσεων του Μάρτιου και η απαλλαγή από το βάρος του ενοικίου, δίνουν μια πρόσκαιρη ανάσα στις επιχειρήσεις που στενάζουν από το βάρος των συσσωρευμένων υποχρεώσεων”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως “απαιτείται συνεχής διάλογος και επανασχεδιασμός των προγραμμάτων στήριξης, καθώς και εμπλουτισμός τους. Είναι αναγκαία η στήριξη στο ζήτημα των ενοικίων, των επιταγών και των παγίων, ώστε οι επιχειρήσεις να επανεκκινήσουν μετά την κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερα βάρη”.

Η εκτίμηση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά είναι ότι το ελληνικό εμπόριο με την κατάλληλη στήριξη θα τα καταφέρει να σταθεί όρθιο.”Αποφασιστικής σημασίας προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι η άμεση επαναλειτουργία της αγοράς το επόμενο διάστημα με ασφάλεια, αρχικά με click inside και χωρίς το φόβο της πρακτικής ακορντεόν”, καταλήγει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *