Ηλιόπουλος: Εχουμε ακρίβεια Μητσοτάκη

«Η ακρίβεια που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία είναι ακρίβεια Μητσοτάκη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

“Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει τα ακριβότερα καύσιμα σε σχέση με το εισόδημα σε όλη την Ευρώπη και  είμαστε η μοναδική χώρα με χαμηλότερο μισθό από τα επίπεδα του 2010. Οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι από τις μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη και το ίδιο και το αρνητικό ρεκόρ στον πληθωρισμό μας“, υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση φοβάται τον χειμώνα που έρχεται. Και καλά κάνει και φοβάται με την πολιτική που ακολουθεί», δήλωσε, εκτιμώντας ότι «ετοιμάζονται για εκλογές το Σεπτέμβρη», και επισημαίνοντας: «Εμείς είμαστε έτοιμοι και για τις εκλογές και για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης».

 

Ο ίδιος σημείωσε τα άμεσα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: “Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, που υπάρχει στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, ρύθμιση με διαγραφή μέρους του πανδημικού χρέους για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, που μακροπρόθεσμα θα βοηθούσε να μείνουν ανοικτές αυτές οι επιχειρήσεις, αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ  που θα στηρίξει και την κατανάλωση, και πλαφόν στο ρεύμα και αποσύνδεσή του από την τιμή φυσικού αερίου. Το έχουν κάνει η Ισπανία και η Πορτογαλία και μπορούμε και εμείς”.

Ειδικά για τη μείωση των ΕΦΚ στα καύσιμα είπε: “Αν η χώρα μείωνε τον φόρο στους κατώτατους συντελεστές σε ενάμιση χρόνο θα κόστιζε 1,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για απόλυτα επιλέξιμη δαπάνη στην τρέχουσα κατάσταση. Το ίδιο ποσό έχει επιλέξει η κυβέρνηση να δίνει για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Και είναι προκλητικό να ακούμε για μειωμένα δημοσιονομικά περιθώρια όταν παίρνει επιδοτήσεις σαν αγρότης ο Κ. Μητσοτάκης…”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *