Κ.Κατσαφάδος για Πολυτεχνείο: 5.500 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones στους δρόμους της Αθήνας

Πάνω από 5.500 αστυνομικοί με την βοήθεια ελικοπτέρων και drone έχουν αναλάβει τη διαφύλαξη της ασφάλειας για σήμερα στην Αθήνα ενόψει των εκδηλώσεων της 50ης επετείου του Πολυτεχνείου, δήλωσε στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος.

Όπως είπε, εφέτος είναι περαιτέρω αυξημένα τα μέτρα, εξαιτίας των διαμαρτυριών που έχουν ξεσηκωθεί για τη δολοφονία του 17χρονου στη Βοιωτία από σφαίρα αστυνομικού.

«Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοια τραγικά περιστατικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν από ταραχοποιούς ώστε να προβούν σε έκτροπα» υπογράμμισε ο κ. Κατσαφάδος.

Παράλληλα σε ότι έχει να κάνει με τις πορείες που αφορούν στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής, ο υφυπουργός τόνισε ότι η ΕΛΑΣ επικαιροποιεί συνεχώς τα σχέδια της και βρίσκεται σε επιφυλακή για την αποτροπή επεισοδίων.

Σχολιάζοντας την ακρίβεια, ανέφερε μεταξύ άλλων πως μαστίζει όλες τις χώρες του Δυτικού κόσμου, με την κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί για να απαλύνει τα βάρη στις πλάτες των πολιτών, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν μπορεί η Ελλάδα να την εξαλείψει.

Για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη στη χθεσινή συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, ο κ. Κατσαφάδος εξέφρασε την ευχαρίστηση του για την αποδοχή του φράχτη στον Έβρο από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι θα περιμένει να το δει και στην πράξη.

Τέλος στέλνοντας το μήνυμα για την σημερινή επέτειο, τόνισε ότι πρόκειται για μία κορυφαία πράξη της νεολαίας που αποτελεί παράδειγμα προς όλες τις γενιές για δημοκρατία και καλύτερες συνθήκες ζωής.

πηγή: Κανάλι Ένα