Κ. Κατσαφάδος: ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ασφάλεια και

ανάπτυξη στην

πρώτη γραμμή

της Ν.Δ.

Του Κώστα Κατσαφάδου

Μπορεί η επικαιρότητα πολλές φορές να γεμίζει από τα «μεγάλα» θέματα, που κυριαρχούν στην ατζέντα της πολιτικής, αλλά ο μεγάλος εφιάλτης για τους πολλούς παραμένει η καθημερινότητα. Μπορεί η κυβέρνηση να πιστεύει ότι με τα επιδόματα δίνει λύσεις στους απελπισμένους και φτωχοποιημένους συμπολίτες μας, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη: η ανασφάλεια των πολιτών είναι μεγάλη, τόσο σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα όσο και στο οικονομικό τους μέλλον.

Η αυξημένη εγκληματικότητα, η οποία πλήττει τις τοπικές οικονομίες και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών, συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες των νοικοκυριών. Για εμάς στη Ν.Δ. το να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια στις γειτονιές και την ανάπτυξη μέσα από τημείωσητωνφόρων αποτελούν τα μεγάλα στοιχήματα της επόμενης ημέρας.

Η ανάπτυξη πρέπει να γίνει πρώτη εθνική προτεραιότητα. Ομως, για να συμβεί στ’ αλήθεια και όχι στα λόγια αυτό, πρέπει ν’ αλλάξουν και η κατεστημένη νοοτροπία και η ηττοπαθής ψυχολογία, που κυριαρχούν εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης. Η Ελλάδα δεν είναι Ψωροκώσταινα, αλλά έχει ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα: από το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό της έως τον ορυκτό πλούτο της και την πρωτογενή παραγωγή της, από τη γεωπολιτική της θέση μέχρι το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της.

Ομως, για να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα αυτά απαιτούνται επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν νέοεθνικόπλούτο, εισοδήματα, ευκαιρίες, θέσεις εργασίας. Πρέπει να διαμορφωθεί επιτέλους ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την επιχειρηματικότητα, από το φορολογικό μέχρι την έκδοση αδειών. Πρέπει να ξαναβρούμε την εμπιστοσύνη μας στις δυνατότητες του ελληνικού επιχειρείν και να βγάλουμε την ελληνική οικονομία μπροστά με μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση.

Από την άλλη, με ΦΠΑ 24% και με αναγκαστικό συνέταιρο το κράτος στους τζίρους των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των μισθωτών, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη. Με γραφειοκρατία και με υψηλό ενεργειακό κόστος δεν μπορούμε να μιλάμε για επενδύσεις και παραγωγικότητα. Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές, ώστε μέσα σε ένα λειτουργικό και ορθολογικό πλαίσιο να δώσει τη μάχη της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας σε μια -είτε μας αρέσει είτε όχι- παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

Ο Κ. Κατσαφάδος είναι βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιά και νήσων. Το σχόλιό του δημοσιεύθηκε στις 3-4-19 στην εφημερίδα “δημοκρατία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.