Καλεί Παπανδρέου σε ντιμπέιτ και δηλώνει ότι «τον τιμά» και ότι δεν μπαίνει σε προσωπική αντιπαράθεση – «Θέλω ειρηνική νίκη», λέει ο Ανδρουλάκης – FANTOMAS.GR

Ισχυρούς συμμάχους, για τη δεύτερη και καθοριστική μάχη στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ αυτήν την Κυριακή, εξασφαλίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το σημαντικό προβάδισμα που κατέγραψε στον πρώτο γύρο. Μάλιστα,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, τον ευχαρίστησε για την απόφασή του, τονίζοντας ότι δεν είχε υπάρξει προηγούμενη επικοινωνία με τον πρώην υπουργό – κάτι που είχε επισημάνει και ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος στην ανακοίνωσή του.

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε επίσης όλους τους συνυποψηφίους του για τον πολιτικό πολιτισμό που επικράτησε στον πρώτο γύρο των εκλογών, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν σημαίνει ότι θα ταυτιστούμε την επόμενη μέρα, αλλά θα είμαστε όλοι μαζί». Παράλληλα, αναφέρθηκε στα σενάρια περί απόσυρσης του Γιώργου Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι θα ήταν αδιανόητο να μην τηρηθεί το καταστατικό , που προβλέπει την εκλογή προέδρου με ποσοστό 51% σε ανοικτή ψηφοφορία.

«Δεν μπαίνω σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, καλώ τον Παπανδρέου σε ντιμπέιτ»

Τη θέση του για το ντιμπέιτ ξεκαθάρισε ο  Νίκος Ανδρουλάκης ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ: Μιλώντας στο Mega, το βράδυ της Τρίτης, είπε ότι δεν μπαίνει σε προσωπικές αντιπαραθέσεις – αναφερόμενος στις βολές που δέχθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου, στη συνέντευξή του στον Σκάι, το βράδυ της Δευτέρας.

«Τιμώ τον πρώην πρωθυπουργό, όπως όλους τους πρώην προέδρους του κόμματος», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι η παράταξη είναι πληγωμένη από συμπεριφορές του παρελθόντος, ένα θέμα για το οποίο δεν θέλησε να επεκταθεί , τονίζοντας ότι «πρέπει να κοιτάμε μπροστά».

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε και πάλι στις κατηγορίες Παπανδρέου: Σχετικά με τον χαρακτηρισμό «παλαιοκομματικός» , που χρησιμοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχω κάνει στη ζωή μου ούτε ένα ρουσφέτι» , ενώ για τα περί κατάργησης του βέτο στην Ε.Ε είπε ότι η θέση αυτή είναι της σοσιαλιστικής ομάδας και δεν αφορά την ένταξη νέων χωρών στην Ένωση, όπως το 2003 με την υπόθεση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, αλλά την φορολογική πολιτική και τις κυρώσεις σε μία χώρα.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου σε ντιμπέιτ, με τους όρους που είχαν συμφωνηθεί και στην αναμέτρηση του 2017, αλλά και στον πρώτο γύρο του 2021. Μάλιστα,  πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να συμφωνηθεί η παρουσία ενός δημοσιογράφου από κάθε μεγάλο κανάλι.

Χωρίς προσυνεννόηση η ανακοίνωση Λοβέρδου

Η κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου να στηρίξει καθαρά και χωρίς αστερίσκους τον κ. Ανδρουλάκη καθώς και ένα «ρεύμα» υποστηρικτών ανά την Ελλάδα ισχυροποιεί περαιτέρω την υποψηφιότητά του, ενδυναμώνει το εγχείρημα «αλλαγής σελίδας» που μαζί με το σύνθημα «ανανέωση ή ανακύκλωση» συνθέτει το κεντρικό δίλημμα προς τον δεύτερο γύρο και διαμορφώνει συνθήκες ενότητας για την «επόμενη μέρα». Υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη προσθέτουν ότι το διακύβευμα αφορά στην ειρηνική μετάβαση στην επόμενη μέρα, που αποτελεί και την βασική προϋπόθεση για το μεγάλωμα της παράταξης.

Το επιτελείο του εργάζεται πυρετωδώς στην κατεύθυνση να καταγραφεί μαζικότατη συμμετοχή στις κάλπες και στον δεύτερο γύρο. «Ούτε μία ψήφος χαμένη», τονίζει κορυφαίος στέλεχος που στήριξε εξαρχής την υποψηφιότητά του και θεωρεί ότι ο νέος αρχηγός πρέπει αν έχει ευρύτατη στήριξη και στον τελικό. Ο εφησυχασμός είναι ο «εχθρός» του επιτελείου του, ωστόσο οι περισσότεροι εκτιμούν ότι οι και αυτήν την Κυριακή χιλιάδες κόσμου θα αγκαλιάσουν το εγχείρημα και την δυναμική επανεκκίνηση του ΚΙΝΑΛ και της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

Ο ίδιος διαμηνύει και δηλώνει ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να μπει σε ένα παιχνίδι σφοδρών αντιπαραθέσεων με τον Γιώργο Παπανδρέου- “χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν θα απαντά στα “fake news”, διευκρινίζει συνεργάτης του. Ο κ. Ανδρουλάκης θα επιμείνει στο τρίπτυχο «ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία» σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του και θα απευθυνθεί όχι μόνο σε όσους τον ψήφισαν αλλά και στους 270 χιλιάδες και πλέον πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες την περασμένη Κυριακή. Ήδη πολλά στελέχη στο λεκανοπέδιο και την περιφέρεια που είχαν στηρίξει άλλους υποψήφιους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στρέφονται προς την υποψηφιότητα του- μάλιστα στελέχη που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο έχουν σπεύσει να επικροτήσουν την κίνησή του να στηρίξει ανοιχτά τον Κρητικό πολιτικό και προχωρούν σε αντίστοιχες δηλώσεις.

Προσκλητήριο Ανδρουλάκη για μαζική  συμμετοχή και  «ισχυρή εντολή»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, συζήτησε αναλυτικά με το επιτελείο του και τους βουλευτές, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, Νάντια Γιαννακοπούλου και Χαρά Κεφαλίδου, προσπάθησε την αποτροπή της καθόδου Παπανδρέου σε επικοινωνία που είχαν και χωρίς να ανταλλάξει απόψεις με το Νίκο Ανδρουλάκη αποφάσισε να προβεί σε μια δήλωση που βάζει και το πλαίσιο της στάσης του για την επόμενη μέρα. Δεσμεύτηκε προς τους ψηφοφόρους του ότι θα δώσει μάχη για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους, κατέστησε σαφές ότι η μάχη αυτή θα αφορά πολιτικές που ανέδειξε κατά την προεκλογική του εκστρατεία και «ζυγίζοντας» το προφίλ των δύο μονομάχων του δεύτερου γύρου κατέληξε στο «δια ταύτα» διευκρινίζοντας ότι δεν προτίθεται με την ανακοίνωση στήριξης της υποψηφιότητας Ανδρουλάκη να «καθοδηγήσει» τις δεκάδες χιλιάδες πολιτών που τον ψήφισαν. «Οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μου, όμως, θα γνωρίζουν πάντοτε τι σκέφτομαι και τι αποφασίζω» υπογραμμίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος σημειώνοντας ότι είναι ένας πολιτικός θέσεων που δεν κρύβει τις απόψεις του. «Αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του», καταλήγει στη δήλωσή του, όπου υπογραμμίζει και τη σημασία που θα κληθεί να δώσει το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή μετά την εκλογή του νέου αρχηγού. Ο Ανδρουλάκης -εξηγεί- δεν είναι Βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μετά την δημόσια στήριξη του κ. Λοβέρδου στο νικητή του πρώτου γύρου, το επιτελείο του υπογράμμισε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που ακολούθησε αναγνώρισαν ως κοινή προτεραιότητα την ενότητα και το μεγάλωμα της παράταξης. «Ο κ. Ανδρουλάκης καλεί όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες του Β’ γύρου για να ενισχυθεί περαιτέρω η δυναμική που ήδη δημιουργείται υπέρ της παράταξης» αναφέρουν συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη ο οποίος είχε επικοινωνία και με τους κ.κ. Χρηστίδη, Γερουλάνο και Καστανίδη. Δεν είχε όμως με τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος δια συνεργατών του αντέδρασε με επιθετικό λόγο κατά της ισχυρής συμμαχίας Ανδρουλάκη-Λοβέρδου προς τον δεύτερο γύρο.

Ενόχληση Παπανδρέου  για την  ανακοίνωση Λοβέρδου 

«Η επιλογή του Ανδρέα Λοβέρδου ήταν πολιτικά αναμενόμενη, γι’ αυτό και δεν προκαλεί καμία έκπληξη», ισχυρίζονται συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος, όπως συμπληρώνουν ουδέποτε, συζήτησε το σενάριο να αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο. Μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι θεωρούν ότι ο κ. Παπανδρέου προσέρχεται στην μάχη της Κυριακής με μια «προοδευτική πρόταση» που μπορούν να επιλέξουν οι «προοδευτικοί πολίτες που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο». Είναι προφανές ότι η πλευρά Παπανδρέου επενδύει στις όποιες «διαρροές» ψηφοφόρων που τάχθηκαν υπέρ Λοβέρδου στον πρώτο γύρο και που δεν συμφωνούν όμως με τη στήριξη Ανδρουλάκη- ειδικά σε κάποιες περιοχές με σχετική «πόλωση» κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Οι καλά γνωρίζοντες πάντως λένε ότι η δυναμική Ανδρουλάκη θα ισχυροποιηθεί τις επόμενες μέρες- κάτι που θα φανεί και στο «κλίμα υπεροχής» κατά τις ομιλίες του στις συγκεντρώσεις στον Πειραιά, στην Ρόδο και την Κοζάνη, αύριο, μεθαύριο και την Παρασκευή. Υπογραμμίζουν δε ότι στις εκδηλώσεις με ομιλητή το Νίκο Ανδρουλάκη αναμένεται σημαντική προσέλευση και αυτή τη φορά στελεχών που δεν είχαν κινηθεί υπέρ του στον πρώτο γύρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν σκοπεύει να ανοίξει τα χαρτιά του για τις προτάσεις του σχετικά με το ποιος θα αναλάβει την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ. Αυτό θα αρχίσει να γίνεται από την Δευτέρα το πρωί, καθώς δύο ημέρες μετά ξεκινά στην βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό και το ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι «ετοιμοπόλεμο». Οι πληροφορίες δίνουν περισσότερες πιθανότητες στην εισήγηση Ανδρουλάκη υπέρ της επιλογής του Μιχάλη Κατρίνη, αν και κάποιες άλλες οδηγούν στον Κώστα Σκανδαλίδη η ακόμη και σε πρόσωπο έκπληξη. Το σίγουρο είναι ότι βασικό κριτήριο της επιλογής του είναι η εξασφάλιση του στόχου του για «ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία».

«Θέλω ειρηνική νίκη», λέει ο Ανδρουλάκης

Προφανώς μάχη μέχρις εσχάτων θα είναι, όπως φαίνεται από τις κινήσεις των δύο μονομάχων, η σύγκρουση του θριαμβευτή του Α΄ γύρου Νίκου Ανδρουλάκη με τον Γιώργο Παπανδρέου, για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, καθώς η σαφής διαφορά που πήρε ο πρώτος από τον δεύτερο στις εκλογές του πρώτου γύρου, λειτουργεί μάλλον ως εκρηκτική ύλη, παρά ως «λήξη της παράστασης» λόγω μάλλον της στάσης που επέλεξε το επιτελείο Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει να έχει επιλέξει μία τακτική ολοκληρωτικού πολέμου, ώστε να συσπειρώσει την εκλογική του βάση και να πλήξει τον αντίπαλό του, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να κινείται ανάμεσα σε μία απροθυμία για πόλεμο φθοράς και μία σαφή απάντηση στις προκλήσεις, που του απευθύνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Από τη μία δεν επιθυμεί να μπει σε κοκορομαχία, αλλά από την άλλη δεν θέλει και να αφήσει να αιωρούνται θέματα, που δεν αντιστοιχούν στο προφίλ του – ορισμένα ούτε καν στα γεγονότα. Ο πρώην πρωθυπουργός, που δέχθηκε εισηγήσεις ακόμα και από συνεργάτες του να αποχωρήσει από τον δεύτερο γύρο υπό το φόβο μίας συντριπτικής ήττας (μετά τη διαφορά των 9 πόντων που απέκτησε ο αντίπαλός του προχθές), θεωρεί την τακτική που του πρότειναν συνεργάτες του, την τακτική δηλαδή του «γαία πυρί μυχθήτω», ως τελευταία προσπάθεια να διασώσει έστω τα προσχήματα.

Ο μεγάλος νικητής της περασμένης Κυριακής κινήθηκε ακριβώς με αυτόν τον τρόπο σήμερα το πρωί της Τρίτης (στον ΣΚΑΪ) όταν κλήθηκε να απαντήσει στο γάντι που του πέταξε ο κ. Παπανδρέου το βράδυ της Δευτέρας, κατηγορώντας τον ότι είναι παλαιοκομματικός, συμμετείχε στη νομή εξουσίας κατά την διακυβέρνηση Σαμαρά, δεν φέρει την ανανέωση, δεν έχει σαφείς θέσεις και επιπλέον είναι υπέρ της κατάργησης του βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Ανδρουλάκης, αφού είπε ότι θέλει μία «ειρηνική νίκη με όρους που θα κάνουν την παράταξη ισχυρή την επόμενη μέρα» και διαμήνυσε, φωτογραφίζοντας την τακτική του κ. Παπανδρέου ότι «οι παλιές πρακτικές που πλήγωσαν τα μέλη και τους φίλους μας κι έφεραν διχόνοια δε με αφορούν και δε θα τις ακολουθήσω», απάντησε σημείο προς σημείο στις αιτιάσεις του αντιπάλου του. Έτσι, ακόμα κι αν δεν γίνει «κανονικό» ντιμπέιτ ενόψει του δεύτερου γύρου την επόμενη Κυριακή, η άγρια κόντρα που ξεκίνησε μοιάζει σαν «σίριαλ» με πολλά επεισόδια μέχρι την τελική κάλπη.

Απαντώντας μάλιστα στις αιχμές του κ. Παπανδρέου για το ποιος είναι φορέας ανανέωσης, σημείωσε ότι «η ανανέωση είναι ένα ζήτημα πολιτικής συμπεριφοράς, πολιτικού ήθους, και προτάσεων». Ακόμα περισσότερο αιχμηρός ήταν ο κ. Ανδρουλάκης για διάφορους ισχυρισμούς του πρώην πρωθυπουργού, κατηγορώντας ουσιαστικά τον αντίπαλό του ότι διακινεί fake news.

Ειδικά για τον ισχυρισμό του αντιπάλου του ότι ως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είχε συμμετάσχει σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για διορισμούς με πελατειακά κριτήρια, τόνισε: «Στο σύστημα 4-2-1 (σ.σ με το οποίο τα στελέχη των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος διορίζονταν στο Δημόσιο), ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήμουν γραμματέας. Δεν ευσταθεί. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έγινε το καλοκαίρι του 2012, ενώ εγώ εξελέγην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την άνοιξη του 2013. Στο συνέδριο που εξελέγην γραμματέας, εξελέγην με έναν όρο. Ότι όσοι μπήκαν στο σύστημα 4-2-1 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκλείονται από κάθε κομματική θέση. Αυτό έγινε με δική μου πρωτοβουλία, επειδή διαφωνούσα με αυτό το σύστημα. Είναι αδιανόητο να κάνουμε τέτοια fake news».

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε και για το ζήτημα του βέτο για τα ενταξιακά στην Ε.Ε. Όπως είπε ο ίδιος δεν μιλά για τα ενταξιακά, που είναι δομικό στοιχείο της Ένωσης και δεν αλλάζει, ισχύει η ομοφωνία. Αλλά αναφέρεται στην ανάγκη ειδικών πλειοψηφιών σε θέματα κυρώσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Εδώ όμως υπάρχει κάτι σοβαρότερο. Αυτά που λέω εγώ τα έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός. Υπήρχε η διαπραγματευτική ομάδα όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και προσπαθούσαμε να αλλάξουμε τότε το Ευρωσύνταγμα, όπου και με άρθρα εκείνης της εποχής στον ξένο τύπο τάσσεται υπέρ της ειδικής πλειοψηφίας. Συμφωνούσαμε τότε. Τώρα υπάρχει άλλη άποψη από την πλευρά του κ. Παπανδρέου», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και παρουσίασε σχετικό δημοσίευμα του Politico από το 2003, για τις σχετικές απόψεις του τότε υπουργού Εξωτερικών της χώρας.

Απέρριψε επίσης τις κατηγορίες του πρώην πρωθυπουργού ότι δεν έχει θέσεις σε ζητήματα όπως οι Πρέσπες («ήταν μια συμφωνία που δεν ήταν ολοκληρωμένη, δεν έγινε με εθνικούς όρους συνεννόησης» είπε) ή η κλιματική αλλαγή («έχω οργανώσει εκδηλώσεις, είμαι εισηγητής στον μηχανισμό προστασίας της ΕΕ» σημείωσε).

Τα αποτελέσματα με την ενσωμάτωση στο 99,40% (266.363)

832/841 Εκλογικά Τμήματα
Έγκυρα: 264.496 (99,30%)
Άκυρα/Λευκά: 1.867 (0,70%)

1. Ανδρουλάκης: 36,75% (97.198)

2. Παπανδρέου: 27,96% (73.950)

3. Λοβέρδος: 26,07% (68.955)

4. Χρηστίδης: 3,27% (8.659)

5. Γερουλάνος: 3,01% (7.951)

6. Καστανίδης: 2,94% (7.783)

Η ανακοίνωσή του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ως εξής:

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους 270.000 πολίτες, που με ανεξάντλητη υπομονή κατάφεραν να ψηφίσουν και μετέβαλαν την 5η Δεκεμβρίου σε γιορτή της Δημοκρατίας. Εκφράζω την κατανόησή μου σε όσους δεν μπόρεσαν να υπομείνουν την πολύωρη αναμονή στις ουρές κι έτσι δεν ψήφισαν, με ευθύνη εκείνων που δεν ήθελαν περισσότερες κάλπες. 

Τους 70.000 πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους δεν πρόκειται να τους ξεχάσω ποτέ. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην επιλογή τους, καθώς και στο περιεχόμενο και τα μηνύματά της. Κατά την προεκλογική περίοδο η υποψηφιότητά μου και οι υποστηρικτές της κερδίσαμε σε πολλά σημεία της μάχης των ιδεών που δώσαμε. Την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του, το στόχο του υπερδιπλασιασμού των δυνάμεων, την επαναφορά του πατριωτικού χαρακτήρα της Δημοκρατικής Παράταξης κ.α. Επιχειρήσαμε ακόμη με όλες μας τις δυνάμεις να φέρουμε στο επίκεντρο της προεκλογικής συζήτησης την ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την οικονομία και το κοινωνικό κράτος. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δυναμικά με σεμνότητα και ενότητα, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, όπως τις εκθέσαμε κατά την προεκλογική περίοδο. 

Η διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου οδηγείται σε δεύτερο γύρο. Προσπάθησα τόσο ιδιωτικώς όσο και δημοσίως αυτό να αποτραπεί, αλλά δεν έπεισα. Οι δύο υποψήφιοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως άλλωστε όλοι μας.  Ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες. Ο έτερος υποψήφιος δεν είναι Βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.  

Ούτε στο χαρακτήρα μου είναι, ούτε θεωρώ σωστό ένας πολιτικός όπως εγώ να επιχειρεί να «καθοδηγήσει» τις δεκάδες χιλιάδες πολιτών που τον ψήφισαν. Οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μου, όμως, θα γνωρίζουν πάντοτε τι σκέφτομαι και τι αποφασίζω. Και επειδή είμαι πολιτικός θέσεων και ουδέποτε έκρυψα τις απόψεις μου, δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του.

Η ενοχλημένη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου

«Η επιλογή του Ανδρέα Λοβέρδου ήταν πολιτικά αναμενόμενη, γι’ αυτό και δεν προκαλεί καμία έκπληξη.
Όμως, οι προοδευτικοί πολίτες που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο, έχουν τώρα επιλογή, την προοδευτική πρόταση του Γιώργου Α. Παπανδρέου», ήταν η ενοχλημένη  αντίδραση της πλευράς Παπανδρέου.

Η στάση Ανδρουλάκη

Αποφασισμένος λοιπόν να απαντά λέξη – λέξη στις κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον του από το βράδυ της Δευτέρας ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά χωρίς να σηκώσει τους τόνους και να οδηγηθεί σε μία άγονη αντιπαράθεση ενόψει του β΄ γύρου , είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επικοινωνεί με τους υποψηφίους του πρώτου γύρου, επιχειρώντας να διασφαλίσει ευρεία συμμετοχή την Κυριακή.

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τους κ.κ Παύλο Χρηστίδη, Χάρη Καστανίδη και Παύλο Γερουλάνο – θα ακολουθήσει εντός της ημέρας τηλεφώνημα και με τον Ανδρέα Λοβέρδο – ο κ. Ανδρουλάκης στάθηκε κυρίως στην ανάγκη να δοθεί ένα δεύτερο μήνυμα μεγάλης συμμετοχής, που θα σφραγίσει την «επιστροφή του ΠΑΣΟΚ» στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής.

Κατά τα άλλα, είναι γνωστό από την Δευτέρα ότι ο Χάρης Καστανίδης δεν πρόκειται να δώσει «γραμμή» στους ψηφοφόρους του – ευχήθηκε «καλή τύχη» στους μονομάχους του β΄γύρου – ενώ οι κ.κ Παύλος Χρηστίδης και Παύλος Γερουλάνος έχουν συσκέψεις με τα στελέχη που τους στηρίζουν, μένοντας προς το παρόν στην ανάγκη να υπάρξει ανανέωση, με την διευκρίνιση ότι δεν εννοούν κατ’ ανάγκην την ηλικιακή.

Η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία στήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο στον πρώτο γύρο, είπε το μεσημέρι της Τρίτης στον ΣΚΑΙ ότι το μήνυμα του πρώτου γύρου ήταν η πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *