Καμιά ψήφο απ’ όσους ψηφίσουν έχοντας στην τσέπη τους κομματική ταυτότητα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ – FANTOMAS.GR

«Για μένα είναι απαράδεκτο να έρθουν να ψηφίσουν άνθρωποι έχοντας στην τσέπη τους συγχρόνως κομματική ταυτότητα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι πολιτικός πολιτισμός, είναι εισβολή στα εσωτερικά ενός κόμματος. Εγώ προσωπικά καλώ όλους τους ανθρώπους που μας έχουν ψηφίσει παραδοσιακά και μας ψήφισαν και το 2019 ή όσους ψήφισαν άλλο κόμμα στις προηγούμενες εκλογές, το έχουν μετανιώσει και θέλουν να ξανασυναντηθούμε στην προσπάθεια που κάνουμε. Αυτό σημαίνει ανοιχτή διαδικασία, όχι όποιος περνάει απέξω να μπαίνει μέσα όντας ενταγμένος σε άλλα κόμματα για να επηρεάσει και να επιλέξει αυτόν που είναι πιο ευχάριστος για το κόμμα του. Αυτό είναι απαράδεκτο και προσωπικά δεν θέλω να πάρω καμία τέτοια ψήφο», τόνισε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

«Για να έχουμε προοπτική ως παράταξη απαιτείται ανανέωση σε επίπεδο ηγεσίας, αλλά και από την ανανέωση σε επίπεδο εκλογικής βάσης. Πρέπει να απευθυνθούμε και στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν άλλα κόμματα τα τελευταία χρόνια, αλλά και στις νεότερες γενιές που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη να σχεδιαστούν συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν οι νεότεροι. «Η σοσιαλδημοκρατία έχει ένα κοινωνικό πρόσωπο το οποίο αντιλαμβάνεται ότι οι σημερινές κοινωνικές ανισότητες και οι λίγες ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους είναι ένα τεράστιο εμπόδιο να ευημερήσουν στο μέλλον», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, θέτοντας ως παράδειγμα την Πορτογαλία. «Η σοσιαλιστική κυβέρνηση εκεί πήρε τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και εξήγγειλε 6.800 κατοικίες για νέα ζευγάρια στα αστικά κέντρα, για να ενοικιάζουν με χαμηλό κόστος και να αποσυμφορηθούν και τα ενοίκια γενικά και να έχουν μια καλύτερη προοπτική», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «οι δικές μας ιδέες είναι αυτές που μπορούν να φέρουν ένα στοχευμένο κοινωνικό κράτος και να σταματήσει η νέα γενιά να είναι μια γενιά χαμηλών προσδοκιών, α αλλά μια νέα γενιά που θα έχει μια παιδεία ασπίδα για την παραπληροφόρηση και μια παιδεία που θα της δώσει την προοπτική να χτίσει τη ζωή της σε μια άλλη βάση».

Σε ερώτηση σχετικά με μετεκλογικές συνεργασίες, ο ευρωβουλευτής ανέφερε: «Δεν κλείνω το μάτι ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη ΝΔ. Δεν είμαι αντί, ούτε ετεροκαθορίζομαι από τα κόμματα, αυτοπροσδιορίζομαι ως ένας περήφανος σοσιαλδημοκράτης, θέλω να ενώσω την παράταξη μου, να τη μεγαλώσω και να την βάλω δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο. Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Σχετικά με το debate, υπογράμμισε ότι  «εγώ δέχτηκα να αλλάξουν οι όροι του για να γίνει το debate, γιατί άλλα είχαμε συμφωνήσει. Είχαμε συμφωνήσει να πάμε όπως το 2017 και να στείλουμε πρόσκληση σε όλα τα μεγάλα κανάλια. Επειδή έχω αγωνία να μας ακούσουν οι δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες τον καθέναν ξεχωριστά, και να δεσμευτούμε για το μέλλον της πατρίδας και της χώρας, δέχτηκα να αλλάξουν οι όροι, κακώς κατά την άποψη μου, αλλά την επόμενη Δευτέρα να ακούσουν όλοι όλους και να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα. Κανείς δεν θα δοξαστεί κρυπτόμενος».

Τέλος, αναφορικά με την πανδημία, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ «έκαναν δημοσκοπική πολιτική για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ο ένας έλεγε δεν κολλάει στις εκκλησίες, ο άλλος δεν κολλάει στις πορείες. Δεν γίνεται να ζούμε με 60, 70, 80 νεκρούς τη μέρα και να συνεχίζουμε μια πεπατημένη που μας οδήγησε σε αυτή την τραγωδία». Εκτίμησε ότι «Μπορούμε με ανοιχτή οικονομία να έχουμε σκληρά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό». Ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε την ανάγκη να γίνουν πιο τολμηρά βήματα. «Να προχωρήσουμε σε υποχρεωτικότητα στους δημόσιους λειτουργούς που έρχονται σε επαφή με μεγάλα κοινά και σε ενίσχυση της τηλεργασίας, που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση σε χώρους εργασίας και στα ΜΜΜ».

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/fiRP-1eTR2U

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *