Κανονικά (χωρίς θεατές) το παιχνίδι Ολυμπιακού – Γούλβς

Η UEFA απέρριψε το απίστευτο αίτημα της Γούλβς να αναβληθεί ο αγώνας της με τον Ολυμπιακό στο Καραισκάκη για τη φάση των «16» του Europa League, με πρόσχημα τον κορονοϊό που έπληξε τον κ. Ευ. Μαρινάκη. Η αγγλική ομάδα συνέχισε βέβαια να ρίχνει δηλητήριο λέγοντας ότι:  «το ταξίδι εμπεριέχει περιττό κίνδυνο για τους παίκτες, το προσωπικό, τους οπαδούς και τις οικογένειες όλων αυτών που θα ταξιδέψουν, σε τόσο κρίσιμες στιγμές».

Η ανακοίνωση του αγγλικού συλλόγου:

«Η Γουλβς μπορεί να επιβεβαιώσει ότι απορρίφθηκε από την UEFA επίσημο αίτημα της για αναβολή του αγώνα της Πέμπτης στην έδρα του Ολυμπιακού για το Europa League.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί, κεκλεισμένων των θυρών, με βάση την προσωρινή απαγόρευση εισόδου φιλάθλων σε αθλητικές εκδηλώσεις, που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού (Covid-19) στην Ελλάδα.

Η θέση μας είναι ότι το ταξίδι εμπεριέχει περιττό κίνδυνο για τους παίκτες, το προσωπικό, τους οπαδούς και τις οικογένειες όλων αυτών που θα ταξιδέψουν, σε τόσο κρίσιμες στιγμές.

Η ανησυχία μας είναι και για τους αντιπάλους μας, των οποίων οι παίκτες και το προσωπικό εξετάστηκαν την Τρίτη και τώρα θα πρέπει να αγωνιστούν σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όταν υπάρχουν δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες, από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης τους, έχει προσβληθεί στον ιό.

Υπάρχει επίσης απογοήτευση που ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους της γηπεδούχου και της φιλοξενούμενης ομάδας, αφού αυτό είναι ένα από τα κομμάτια που κάνουν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τόσο ξεχωριστές, όπως και το γεγονός ότι οι φίλαθλοί μας έχουν ήδη αντιμετωπίσει παρόμοια εμπόδια στο φετινό μας ταξίδι στο Europa League.

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο και η καλή υγεία της ομάδας μας και του κόσμου είναι ένα από αυτά. Παρ’ όλα αυτά, σεβόμαστε την απόφαση της UEFA και την ακεραιότητα της διοργάνωσης και θα ταξιδέψουμε αύριο στην Ελλάδα για να δώσουμε τον αγώνα.

Ελπίζουμε ότι το αίτημά μας προς την UEFA και η αποδοχή της απόφασής της, μπορούν να λειτουργήσουν ως ο καταλύτης για να εξετάσουν εναλλακτικές επιλογές που κινούνται προς τα εμπρός, καθώς αυτό δεν θα είναι το τελευταίο ματς που θα επηρεαστεί από τους κορονοϊό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.