Κάθε προηγούμενο ρεκόρ έσπασε και στο ERTFLIX η ζωντανή μετάδοση του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ έσπασε και στο ERTFLIX η ζωντανή μετάδοση του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, καθώς ξεπέρασε συνολικά τις 800.000 επισκέψεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο στον ένα χρόνο λειτουργίας της πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα, τον μεγάλο Τελικό παρακολούθησαν ζωντανά σε streaming περισσότεροι από 200.000 χρήστες του ERTFLIX, είτε μέσα από τους υπολογιστές και τα τάμπλετ τους, είτε ακόμη και με τις εφαρμογές που διαθέτει το ERTFLIX για όλα τα κινητά. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 10% των τηλεθεατών που παρακολούθησαν τη Eurovision από την ΕΡΤ1, το βράδυ του Σαββάτου, βάζοντας πλέον σοβαρά στη μέτρηση της απήχησης των προγραμμάτων τη streaming υπηρεσία. Οι δε συνολικές επισκέψεις που δέχθηκε το ERTFLIX το Σαββατοκύριακο εκτοξεύθηκαν στις 800.000, καθώς ήταν πάρα πολλοί όσοι είδαν τον διαγωνισμό και on demand την Κυριακή 23 Μαΐου, μέρα κατά την οποία το ERTFLIX μετέδωσε και τη FORMULA 1 από το Μόντε Κάρλο.

Έτσι, βάσει των στοιχείων και της Nielsen, εκτιμάται ότι συνολικά περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Έλληνες παρακολούθησαν τη Eurovision μέσα από τη δημόσια τηλεόραση, γεγονός που καταδεικνύει πόσο γρήγορα αλλάζει και στη χώρα μας ο παραδοσιακός τρόπος θέασης, με χιλιάδες πολίτες να προτιμούν πλέον τις streaming και on demand υπηρεσίες του ERTFLIX.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι η αλλαγή αυτή αφορά κατεξοχήν το λεγόμενο δυναμικό κοινό, καθώς το 72% όσων επισκέφθηκαν το ERTFLIX το Σαββατοκύριακο ανήκουν στις ηλικίες 18-54, ενώ εντυπωσιακό είναι ότι η Eurovision εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι πρώτη στις προτιμήσεις του κοινού, στην κατηγορία «Βλέπουν Όλοι».

Σε ό,τι αφορά τον παραδοσιακό τρόπο μέτρησης της τηλεθέασης, η Nielsen κατέγραψε απίστευτα νούμερα για την ΕΡΤ. Η αδημονία του τηλεοπτικού κοινού να ξαναζήσει μετά από ένα χρόνο διακοπής, λόγω Covid, την πανευρωπαϊκή αυτή μουσική γιορτή, ο μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά και οι ανατροπές μεταξύ των διαγωνιζόμενων καθήλωσαν τους τηλεθεατές και χάρισαν στη δημόσια τηλεόραση ρεκόρ τηλεθέασης που ξεπέρασε ακόμα και το 71,5% την ώρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 55% στο δυναμικό κοινό, και 49,4% στο σύνολο, ενώ για ένα τουλάχιστον τέταρτο η τηλεθέαση κυμάνθηκε στο 71,7%, φτάνοντας στο 78,8% για τις γυναίκες στο 18-54.

Τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision παρακολούθησαν από την ΕΡΤ1 κατά μέσο όρο 2,1 εκατομμύρια τηλεθεατές -τη μεγαλύτερη τηλεθέαση που έχει κάνει η Eurovision την τελευταία 5ετία- ενώ για ένα τουλάχιστον λεπτό είδαν το φαντασμαγορικό σόου περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια τηλεθεατές. Όλα αυτά ήταν αναμενόμενο να εκτοξεύσουν και τη συνολική τηλεθέαση της ημέρας, με την ΕΡΤ1 να συγκεντρώνει μεσοσταθμικά 23% στο δυναμικό κοινό και 20,4% στο σύνολο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *