Κατσαφάδος από τον Πόρο : Μέτρα στήριξης του νησιού τώρα

Στον Πόρο και στον Γαλατά βρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, για να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και στο Γαλατά μετά τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία κατοίκων και επισκεπτών από την επέκταση του COVID-19. Παράλληλα ο Βουλευτής της ΝΔ συναντήθηκε με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, κο Δημήτρη Συξέρη, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γαλατά, κο Βλάχο Δημήτρη όπως και με επιχειρηματίες από το χώρο του τουρισμού και της εστίασης. Μαζί τους συζήτησε για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση ώστε να μπορέσουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να αντέξουν και να μην γονατίσουν οικονομικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας που χτύπησε το νησί μέσα στην τουριστική περίοδο.

Ο κ. Κατσαφάδος σε δηλώσεις του τόνισε: “Βρέθηκα σήμερα κοντά στους ανθρώπους που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Επιχειρηματίες και εργαζόμενους που έδωσαν την μάχη στο πρώτο κύμα της πανδημίας, και άνοιξαν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους, για να στηρίξουν τις οικογένειές τους, την τοπική οικονομία και τον ελληνικό τουρισμό. Έδωσαν και δίνουν καθημερινά μάχη κόντρα σε δύσκολες και απρόβλεπτες καταστάσεις, που δημιούργησε η πανδημία. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία είναι να σταθεί δίπλα τους και να τους στηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα και σχέδιο. Δεσμεύτηκα να μεταφέρω τους προβληματισμούς, τις αγωνίες τους και τις προτάσεις τους στους αρμόδιους Υπουργούς. Ήδη κατέθεσα και σχετική επίκαιρη ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου.

Η Πολιτεία θα πράξει το καθήκον της φτάνει να τηρηθούν όλα εκείνα τα μέτρα που οι ειδικοί πρότειναν. Με τη ζωή των πολιτών κανείς δεν μπορεί να παίζει. Τ ην επόμενη όμως μέρα πρέπει να μπορέσουμε να στηρίξουμε την τοπική οικονομία και την κοινωνία. Για αυτό απαιτείται πρόγραμμα, σχεδιασμός και άμεσα μέτρα, που θα βοηθήσουν επιχειρηματίες και εργαζόμενους. Και κυρίως και εδώ είναι ευθύνη όπλων να σταματήσει η στοχοποίηση του νησιού και των κατοίκων του.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *