ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ: ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ

Οι υποχωρήσεις του Μαξίμου δίνουν χώρο στα Σκόπια και για νέες αξιώσεις!

 

Από τον Κώστα Κατσαφάδο

 

Από αυτή εδώ τη φιλόξενη στήλη της «δημοκρατίας» είχαμε επισημάνει ότι η συμπεριφορά του Ζόραν Ζάεφ έδινε στην ελληνική κυβέρνηση τη μεγάλη ευκαιρία να διορθώσει το μέγα εθνικό λάθος της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δυστυχώς, η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη προφανώς στα ανταλλάγματα που εισέπραξε από τη συμφωνία της ντροπής, δεν τόλμησε να πράξει το αυτονόητο: να στείλει στον Σκοπιανό πρωθυπουργό το μήνυμα ότι, εάν δεν «μαζευτεί», θα βλέπει ΝΑΤΟ και Ε.Ε. με το… κιάλι. Ούτε αυτό έκανε.

Η δήλωση του κ. Ζάεφ, ότι σε λίγο καιρό οι Σκοπιανοί θα διδάσκουν στην Ελλάδα την ανύπαρκτη «μακεδονική» γλώσσα, είναι μόνο η αρχή από μια σειρά από επεισόδια τα οποία θα ακολουθήσουν εάν αυτή η συμφωνία περάσει από την ελληνική Βουλή. Τα Σκόπια και αυτοί που κρύβονται πίσω τους δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω σε κανένα από τα αλυτρωτικά οράματά τους. Ακόμη και το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» θα το εξαφανίσουν στην πορεία του χρόνου, μια και με το… δώρο που τους έκαναν Τσίπρας – Κοτζιάς παντού θα δηλώνουν «Μακεδόνες», και μάλιστα με ελληνική έγκριση.

Θα δείτε που τα επόμενα βήματά τους είναι να καταγγείλουν την Ελλάδα για αλυτρωτισμό και θα μας απαγορεύσουν να χρησιμοποιούμε τη λέξη «Μακεδονία». Αυτό θα συμβεί και με τα ιστορικά βιβλία μας, τους καθηγητές μας που θα υποστηρίζουν την ιστορική αλήθεια, τη Μακεδονία ως περιοχή, τα προϊόντα μας και τα εμπορικά σήματα, και με μια σειρά από άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η Μακεδονία ήταν και είναι ελληνική.

Οι εξελίξεις είναι τραγικές για το εθνικό θέμα και η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει πράξει με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επειδή φαντασιώνονται ότι έλυσαν το πρόβλημα, καλό θα είναι να καταλάβουν, πριν είναι αργά, ότι τώρα επί της ουσίας ξεκινούν τα προβλήματα. Οι Σκοπιανοί έχουν αποθρασυνθεί και μόνο η ακύρωση της συμφωνίας είναι μια λύση -ίσως η μόνη-, ώστε να σώσουμε ό,τι σώζεται. Εάν η κυβέρνηση δεν τολμά να κόψει τον γόρδιο δεσμό στον οποίο η ίδια δέθηκε, η λύση είναι απλή: ας κάνει εκλογές, ώστε να διαπραγματευθεί η Ν.Δ. ως επόμενη κυβέρνηση με τη FYROM, από μηδενική βάση. Είναι η μόνη λύση εδώ που φτάσαμε από τις απανωτές παραχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι με τα εθνικά θέματα και την ιστορική αλήθεια κανείς δεν πρέπει να παίζει!

 

Το σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ στην Α Πειραιώς και νήσων δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα δημοκρατία (5-12-18)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *