Κλείδωσε η συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν την Πέμπτη στο ΝΑΤΟ

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο Πρόεδρο θα συναντηθούν στις 2:30 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο Τσίπρας θα θέσει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και στον Ερντογάν και στις συναντήσεις που θα έχει με ξένους ηγέτες, όπως τόνισε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το ζήτημα σε όλες τις επαφές του με ξένους ηγέτες ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση και επιστροφή των δύο αξιωματικών στην Ελλάδα.

“Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του συγχαρητήριου τηλεφωνήματός του στον κ. Ερντογάν για την εκλογή του, συμφώνησε με τον Τούρκο Πρωθυπουργό ότι είναι πιθανόν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουλίου. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα. Πιθανή οριστικοποίηση της συνάντησης θα γίνει εντός των επoμένων ωρών, όπως καταλαβαίνετε. Το ζητούμενο, όμως, για μας είναι η ατζέντα με την οποία πηγαίνουμε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, η οποία, όπως σας είπα και προηγουμένως, έχει στην κορυφή της το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως αυτή τη στιγμή στην Τουρκία. Ο Πρωθυπουργός, λοιπόν, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και σε όλες τις συναντήσεις και τις επίσημες παρεμβάσεις του θα θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να ενταθεί η πίεση προς την Τουρκία για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας”, είπε ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το θέμα έθιξε άλλωστε ο πρωθυπουργός και στον κ. Στόλτενμπεργκ λέγοντας ότι η κράτησή τους είναι απαράδεκτη, όπως επίσης και η τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο, αλλά και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πρόσφατα με τον Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *