Κόλαση με πύρινα μέτωπα, εκκενώσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας παιδιών

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Πεντέλης και για λόγους ασφαλείας και προστασίας από τον καπνό, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται σήμερα οι μετακινήσεις παιδιών σε εγκαταστάσεις και χώρους απασχόλησης (λ.χ. camps) στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής.

Εχουν ξεκινήσει να επιχειρούν στην πυρκαγιά τα 3 Canadair 415, δυο ελικόπτερα Erickson, ένα Bell 214 και ένα BK117 (για τον συντονισμό). Λόγω της πυκνότητας του καπνού οι ρίψεις νερού δεν ακόμα εφικτές και θα ξεκινήσουν να γίνονται περιμετρικά κυρίως στην ανατολική πλευρά της πυρκαγιάς, στην πίσω πλευρά της Πεντέλης. Ακολουθεί και το 2 κύμα πτητικών μέσων.

Εστάλη λίγο μετά τις 06:00 112 για αποφυγή μετακίνησης στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο Αττικής Οδού έως το Πικέρμι. Ο δρόμος είναι κλειστός λόγω της πυρκαγιάς!
Εγκλωβίστηκαν πολίτες στην Παλλήνη

Σε σπίτι στην Παλλήνη υπήρξε αναφορά για εγκλωβισμένους όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην εκπομπή Σήμερα στον ΣΚΑΙ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

Το σπίτι βρισκόταν στην οδό Σαλαμίνος 229 και όπως είπε, η εκτίμησή του ήταν ότι οι πολίτες απεγκλωβίστηκαν καθώς άμεσα έσπευσαν δυνάμεις στο σημείο!

Σύμφωνα με τον εκπρόσπωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει 600 απομακρύνσεις κατοίκων, ενώ έχουν σταλεί πέντε μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις από την Πεντέλη και γύρω από το 414 στρατιωτικού νοσοκομείου, τις ανατολικές περιοχές του Γέρακα, Βούλα Πικερμίου και Πανόραμα Παλλήνης, Παλλήνη και Νέα Παλλήνη καθώς και για αποφυγή μετακίνησης στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή..

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 6:10 το πρωί της Τετάρτης εστάλη μήυνμα από το 112 για αποφυγή μετακίνησης στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τη μετακίνηση στη λεωφόρο Μαραθώνος από το ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού μέχρι το Πικέρμι

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα 112 προς όλους όσοι βρίσκονται στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι – Ραφήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *