“Κόπηκαν” 900 καλεσμένοι από την ορκωμοσία της Σακελλαροπούλου!

Την Παρασκευή θα ορκιστεί στη Βουλή η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αλλά δεν θα ξεκινήσει τη θητεία της με το δεξί. Φαίνεται πως το Παρασκευή και 13 ισχύει απόλυτα για εκείνη μια και λόγω  των μέτρων για τον  κορονοϊό, με ομόφωνη απόφαση συμφωνήθηκε η τελετή της ορκωμοσίας να γίνει με δραστική μείωση του αριθμού των παρισταμένων και των προσκεκλημένων Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από τους περίπου 1.000 ανθρώπους που θα έδιναν το παρών στην Ολομέλεια και τα θεωρεία θα παραστούν το πολύ 100 άνθρωποι.

Επίσης, αντί να είναι και οι 300 βουλευτές παρόντες, ο αριθμός τους  θα περιοριστεί γύρω στους 35, όπου θα είναι οι αρχηγοί των κομμάτων, οι κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι των κομμάτων όπως κοινοβουλευτικοί  εκπρόσωποι, γενικοί γραμματείς, τα μέλη του προεδρείου της Βουλής (αντιπρόεδροι γραμματείς και κοσμήτορες).

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου δεν θα είναι όλα παρόντα, αλλά μια αντιπροσωπεία τους από 7- 8 ιεράρχες.

Επίσης, δεν θα προσκληθούν όλοι οι πρέσβεις και οι διπλωμάτες, αλλά μόνο ο πρύτανης του διπλωματικού συμβουλίου, που είναι ο αρχαιότερων όλων.

Τα κόμματα δεν θα δώσουν εισόδους στα θεωρεία της Βουλής σε επισκέπτες. Θα φιλοξενηθούν στα θεωρεία μόνο η οικογένεια και συγγενείς και προσκεκλημένοι της νέας Προέδρου και αυτοί τοποθετημένοι σε…απόσταση! Τέλος θα αποφευχθούν και οι συγχαρητήριες χειραψίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.