Κορκίδης: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αφιερώνεται φέτος από την ΕΕ στον αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19»

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αφιερώνεται φέτος από την ΕΕ στον αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19»
 
Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Πολλές έχουν επίσης πληγεί σοβαρά από την κρίση λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας ή της απασχόλησής τους σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Επιπλέον, οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Το Κοινοβούλιο έχει ζητήσει την καταπολέμηση αυτών των ανισοτήτων. Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με τον αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19, η επιτροπή για τα δικαιώματα των γυναικών και ισότητας των φύλων (FEMM) τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021 σε διακοινοβουλευτική συνεδρίαση με θέμα “ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΕΣ: Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του COVID-19”. Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τις “Γυναίκες στην πρώτη γραμμή και διδάγματα από τη διαχείριση της κρίσης”, γυναίκες πολιτικοί αρχηγοί, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εμπειρογνώμονες σε θέματα ιστότητας των φύλων ανταλλάσουν βέλτιστες πρακτικές και προσωπικές εμπειρίες χειραφέτησης γυναικών εν μέσω κρίσεων με ευρωβουλευτές και εθνικούς βουλευτές. Το Κοινοβούλιο θα τιμήσει τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας κατά τη σύνοδο της ολομέλειας, στις 8 Μαρτίου 2021.
Όλοι οι άνδρες με την αγάπη μας, τιμάμε τη μητέρα, τη σύζυγο, τις θυγατέρες, τις αδελφές, τις γιαγιάδες μας και με τον σεβασμό μας, όλες τις γυναίκες του κόσμου.
Σας ευχαριστούμε πολύ!
Βασίλης Κορκίδης
Πρόεδρος ΕΒΕΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *