Κρεμλίνο: Δεν κάνουμε πίσω για τον Nord Stream

Παρά τις απειλές των Ηνωμένων Πολιτείων να επιβάλλουν νέες κυρώσεις, η Ρωσία δεν προτίθεται να αλλάξει τα σχέδια της που σχετίζονται με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. Το Κρεμλίνο θεωρεί «τις όποιες ασκήσεις κυρώσεων» «τίποτα άλλο παρά εκδήλωση ενός αθέμιτου ανταγωνισμού και ενεργειών που έρχονται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο».

Η δήλωση αυτή του Ντιμίτρι Πεσκόφ έγινε μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρένελ ο οποίος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να επιβάλλουν νέες κυρώσεις που θα αφορούν στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2. Τα σχέδια αυτά «γίνονται αποδεκτά απ’ όλα τα κόμματα» και ένα σχετικό νομοσχέδιο «ενδέχεται να εγκριθεί πολύ σύντομα παρά την προεκλογική εκστρατεία» που διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρέσβης, ο οποίος πριν από μερικές μέρες είχε συναντηθεί με Αμερικανούς γερουσιαστές στις ΗΠΑ.

Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει ο Αμερικανός πρέσβης σε συνέντευξη του την Τρίτη στην εφημερίδα Handelsblatt, με τις οποίες επιβεβαίωνε την πρόθεση της Ουάσιγκτον να επιβάλλει νέες κυρώσεις σε σχέση με την κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2.

Πηγές: TASS, DW (ρωσική υπηρεσία), ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *