Λαθεμένη η απολιγνητοποίηση που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός πριν δύο χρόνια (ηχητικό) – FANTOMAS.GR

Η απολιγνιτοποίηση που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός πριν δύο χρόνια από το βήμα του ΟΗΕ αποδεικνύεται ολότελα λαθεμένη καθώς δημιουργεί περιβαλλοντικά και οικονομικά ζητήματα τόνισε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και μέλος του εκτελεστικού πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή Πειραιάς 24 με τον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα. «Η  Ελλάδα θα εξακολουθεί τα επόμενα 30 χρόνια να ρυπαίνει αφού σύμφωνα με το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη θα στηριχθούμε στο φυσικό αέριο, το οποίο είναι ρυπογόνο ενώ καθώς είναι και εισαγόμενο θα αυξάνει την εξάρτηση της χώρας μας» είπε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Επεσήμανε δε, πως σε πρόσφατη παρέμβασή του κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δείξει τόλμη και γενναιότητα και να αναθεωρήσει τις επιλογές που έκανε. «Είναι δεδομένο ότι η τιμή της ενέργειας θα κάνει ένα σκαλί. Θα πέσουν οι τιμές αλλά θα είναι αισθητά πάνω από αυτές που είχαμε πριν ξεκινήσει το τρελό ράλι. Αυτό θα συμβεί γιατί εκτός από τα γεωπολιτικά που είναι πάντα πίσω από την αύξηση και τη μείωση των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχουμε τον παράγοντα της πανδημίας που δημιουργεί αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα και παρασύρει τις τιμές διεθνώς προς τα πάνω» είπε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Επεσήμανε πως η ενεργειακή φτώχεια θα απειλήσει  πάρα πολλά νοικοκυριά τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας και πρότεινε αντί για επιδόματα να εφαρμοστεί το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» χωρίς καμία συμμετοχή, ειδικά στα νοικοκυριά που εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και στη συνέχεια και σε άλλους οικονομικά ασθενέστερους έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν την ενεργειακή τους δαπάνη.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι την επόμενη μέρα θα είναι ενωμένο και την ενότητα αυτή θα την εγγυηθεί η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις 5 Δεκεμβρίου. «Όλοι όσοι παραμείναμε στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αυτά τα χρόνια, έχουμε ένα κοινό τόπο. Πιστεύουμε ότι η χώρα θα σηκωθεί όρθια, όταν θα σηκωθεί όρθια η μεγάλη δημοκρατική  παράταξη. Γνωρίζουμε ότι είμαστε μέρος ενός μεγάλου κοινωνικού ρεύματος. Αυτό το κοινωνικό ρεύμα καλούμε στις κάλπες να δώσει δυναμικό παρόν και να εκλέξει την ηγεσία της σοσιαλδημοκρατίας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» κατέληξε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Ακούστε στον παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Κουκουλόπουλου στον Βασίλη Ταλαμάγκα:

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *