Λουκέτο (λόγω διαδικτύου) στο μοναδικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Αυστραλίας!

Μπορεί εμείς και δικαίως να θεωρούμε ότι η κρίση έχει κτυπήσει για τα καλά τα ελληνικά media, αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Οπως έγινε γνωστό  από τους επικεφαλής του το μοναδικού εθνικού πρακτορείο ειδήσεων της Αυστραλίας, το Australian Associated Press, θα κλείσει τον Ιούνιο έπειτα από 85 χρόνια παρουσίας στο εθνικό τοπίο των μέσων ενημέρωσης, επειδή δεν είναι κερδοφόρο. Το κλείσιμο αυτό ανακοινώθηκε στους εργαζομένους στη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του πρακτορείου στο Σίδνεϊ.

«Το AAP είναι από το 1935 ένας κρίσιμης σημασίας παράγοντας της δημοσιογραφίας στην Αυστραλία και το γεγονός ότι θα εξαφανισθεί είναι τραγικό», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του, ο Μπρους Ντέιβιντσον.

Το πρακτορείο θα κλείσει στα τέλη Ιουνίου και η θυγατρική εκδοτική εταιρεία Pagemasters θα κλείσει στα τέλη Αυγούστου.

«Δεν είναι πλέον βιώσιμο να συνεχίσουμε», λέει το πρακτορείο
Σε ανακοίνωσή του, το AAP απέδωσε το ανακοινωθέν κλείσιμό του στις «χωρίς προηγούμενο επιπτώσεις» του ανταγωνισμού από τις πλατφόρμες του Ιντερνετ που διανέμουν δωρεάν την ενημέρωση. «Βρισκόμαστε στο σημείο όπου δεν είναι πλέον βιώσιμο να συνεχίσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του AAP.

Περίπου 180 πρόσωπα εργάζονται αυτή τη στιγμή στη σύνταξη. Η διεύθυνση ανέφερε πως 30 έως 50 από τους εργαζόμενους αυτούς είναι δυνατό να επανατοποθετηθούν στις εταιρείες των δύο βασικών  μετόχων, των εταιρειών Nine και News Corp Australia.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *